«Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» plāno viena miljona eiro peļņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Elektrovilcienu iekārtu ražotājs «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» šogad plāno peļņu vismaz viena miljona eiro apmērā, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji norāda, ka, pamatojoties uz noslēgtiem līgumiem un veiksmīgi īstenojot risku novēršanas programmu 2014.gadā, «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» plāno gūt peļņu ne mazāk kā viena miljona eiro apmērā, kā arī tuvākajā nākotnē sagaida pārdošanas apmēru pieaugumu.

Pēc «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» pārstāvju vēstītā, kompānija aktīvi strādā pie jaunu produktu piedāvājuma izveides un ražotās produkcijas realizācijas tirgu diversifikācijas, kas ļauj mazināt Krievijas rubļa kursa izmaiņu riskus, tajā skaitā ir noslēgti līgumi ar Taškentas un Baku metropolitēniem, kā arī veiksmīgi turpinās darbs ar Polijas un Slovēnijas sadarbības partneriem, nodrošinot stabilus ražotās produkcijas piegādes apmērus.

«Veiksmīgi realizējot uzsākto investīcijas programmu «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» spēs nodrošināt nepieciešamo tirgus pieprasīto kvalitāti, kas ļaus uzsākt sadarbību ar tādiem partneriem kā «Deutsche Bahn», «Hitachi» u. c.,» atzīmēts kompānijas paziņojumā biržai.

Tāpat kompānijas pārstāvji norāda, ka, realizējot 2014.gada investīcijas programmu, kas ir daļa no triju gadu investīciju plāna, ir sākta individuālo pētījumu veikšana sadarbībā ar Transporta mašīnbūves kompetences centru. Kompetences centra ietvaros 2014.-2015.gadā tiks izstrādātas jaunas Asinhronās vilces piedziņas elektrodzinēju sistēmas ar 400 kilovatu (kW) un 180 kW jaudu, kā arī gaisa kondicionēšanas sistēma. Pētījumu kopējais plānotais budžets ap trim miljoniem eiro un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta finansējums ir apmēram 750 tūkstoši eiro.

«Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» pārstāvji arī informē, ka ir sākta programmas «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» 3. un 4. etaps. Precizētais kopējais investīciju apmērs abiem projektiem pēc līgumu ar iekārtu piegādātājiem noslēgšanas ir 3,62 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa vai 3,94 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» koncerns 2014.gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 18,373 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet kompānijas peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 1,003 miljoni eiro.

Koncerna pamatdarbība ir elektrisko mašīnu un aparātu ražošana. «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki ir kompānijas «Padmore systems corp», «Lacrier select Inc.» un «Mals Company Ltd».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu