«Rosneft» noalgo Londonas advokātus Rietumu sankciju apstrīdēšanai (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas naftas kompānija «Rosneft» nolīgusi Londonas advokātu firmu «Zaiwalla & Co.», lai apstrīdētu Rietumu sankcijas Eiropas tiesās, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta ASV laikraksts «Wall Street Journal».

Laikraksts ziņo, ka «Rosneft» sākusi izstrādāt tiesvedības stratēģiju, balstoties uz Irānas bankas «Mellat» kampaņu, kas līdz šim bijusi sekmīga.

«Zaiwalla & Co.» pagājušajā gadā sekmīgi pārstāvēja «Mellat» divās lielās lietās Eiropas tiesās.

Uzvara tiesās neatbrīvoja «Mellat» no sankciju radītajiem reālās dzīves šķēršļiem, bet deva bankai un, līdz ar to, arī Irānai sabiedrisko attiecību uzvaras, saskaroties ar augošo globālo izolāciju.

ASV un Eiropas Savienība (ES) ir piemērojušas Irānai vairākas sankciju kārtas saistībā ar tās pretrunīgi vērtēto kodolprogrammu. Tostarp sankcijas piemērotas Irānas privātpersonām un uzņēmumiem.

Krievijas uzņēmumi, tostarp «Rosneft», pakļauti sankcijām, Rietumiem sodot Krieviju par tās darbībām Ukrainā.

«Mellat» uzvarēja Lielbritānijas Augstākajā tiesā, kas ir pēdējā apelācijas tiesa civilajām lietām Lielbritānijā, un Luksemburgā bāzētajā Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesā, kas izskata pret bloku ierosinātās lietas.

Tiesneši abās tiesās piekrita «Mellat», ka nepietiek pierādījumu, lai atbalstītu ES apgalvojumus, ka banka palīdzējusi Irānas kodolprogrammas attīstībā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu