Bijušās Liepājas linoleja rūpnīcas teritorijā veidos industriālo parku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Bijušās Liepājas linoleja rūpnīcas teritorijā, ko šī gada jūnijā izsolē iegādājās Krievijas kapitāla uzņēmums SIA «Baltkom», plānots veidot industriālo parku, informēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Liepājas SEZ valde, izskatot «Baltkom» lūgumu, nolēmusi piešķirt uzņēmumam Liepājas SEZ kapitālsabiedrības statusu un apstiprinājusi ar «Baltkom» slēdzamo līgumu projektu par ieguldījumu veikšanu Liepājas SEZ teritorijā. Liepājas SEZ valde noteikusi, ka uzņēmumam viena mēneša laikā jāpārreģistrējas Uzņēmumu reģistrā kā Liepājas SEZ kapitālsabiedrībai un Liepājas SEZ pārvaldei jānoslēdz līgums ar «Baltkom» par komercdarbības veikšanu Liepājas SEZ teritorijā.

Saskaņā ar uzņēmuma iesniegto biznesa plānu «Baltkom» plāno attīstīt nekustamos īpašumus Liepājā, Upmalas un O.Kalpaka ielā, jeb bijušo Liepājas linoleja rūpnīcas teritoriju, ko uzņēmums šī gada jūnijā iegādājās izsolē. Teritorijā plānots izveidot industriālu parku ar vairākiem ražošanas uzņēmumiem. Būvniecībā un modernās tehnoloģijās piecu gadu laikā plānots ieguldīt 2,4 miljonus eiro. Sākotnēji plānotas divas vai trīs darba vietas ar vidējo darba algu aptuveni 780 eiro. Plānots, ka pirmie ražošanas uzņēmumi darbu varētu sākt aptuveni pēc gada.

Jau ziņots, ka 19.jūnijā notika maksātnespējīgajai AS «Liepājas metalurgs» piederošo, tai skaitā ar bijušo linoleja rūpnīcu saistīto nekustamo īpašumu izsole. Ar linoleja rūpnīcu saistītie nekustamie īpašumi tika izsolīti kā lietu kopība ar lejupejošu soli. Nekustamo īpašumu novērtējums un izsoles sākumcena bija 530 000 eiro. Izsoles rezultātā šo īpašumu cena ir samazinājusies vairākkārtīgi.

Tika izsolītas 22 ēkas, kas atrodas Liepājā, Oskara Kalpaka ielā 5/7/9, tai skaitā divas piecstāvu, četras četrstāvu, viena trīsstāvu, divas divstāvu, 13 vienstāva ēkas, kā arī deviņas būves un izbūves. Tika izsolīts arī 9823 kvadrātmetrus liels zemesgabals Liepājā, Upmalas ielā 9, uz kura atrodas trīs ēkas, kā arī 1066 kvadrātmetru zemesgabals Upmalas ielā 11/13, uz kura atrodas divstāvu mūra ēkas.

Bijušās linoleja rūpnīcas teritorijas jaunais īpašnieks SIA «Baltkom» dibināts šī gada 25.februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 800 eiro, tā kapitāla daļas pieder Krievijas Federācijas pilsonim Aleksejam Kozlovam, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu