«Latvijas Finieris» būvēs jaunu rūpnīcu Kurzemē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

AS «Latvijas Finiera» plāno sākt jaunas lobītā finiera ražotnes būvniecību Kurzemē, informēja uzņēmuma padomes biroja vadītāja Jolanta Medne. Pagaidām gan netiek atklāts ne plānotais investīciju apjoms, ne arī topošās rūpnīcas atrašanās vieta.

«Ražotnes projektu Kurzemē izstrādās kompānija «UPB projekti», kurai ir vairāku gadu desmitu arhitektūras pieredze. Industriālo objektu tehnoloģiju un formu, projektēšanas un būvniecības savienošana ir viens no šā uzņēmuma darbības virzieniem,» norāda Medne.

Viņa arī atzina, ka lobītā finiera ražotne Kurzemē būs viens no «Latvijas Finiera» reģionālās attīstības investīciju plāna projektiem, savukārt rūpnīcas celtniecību plānots sākt 2015. gada pavasarī.

Kā ziņots, šā gada pirmajā pusgadā «Latvijas Finieris» sasniedza 102 miljonu eiro apgrozījumu un eksportēja produkciju 79 miljonu eiro vērtībā, kas ir attiecīgi par 4% un 2% vairāk nekā 2013.gada pirmajos sešos mēnešos.

Savukārt 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 187,378 miljoni eiro salīdzinājumā ar 179,290 miljoniem iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā sasniedza 11,107 miljonus eiro salīdzinājumā ar 9,721 miljonu 2012.gadā. Nodarbināto skaits ir 2300.

Koncerna «Latvijas Finieris» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

«Latvijas Finieris» eksportē vairāk nekā 90% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, nozīmīgākās - Vācija, Lielbritānija, Francija, Somija, Turcija un Itālija.

Bērza saplāksni izmanto dažādās jomās: celtniecībā - iekšējām un ārējām sienām, grīdām, sastatnēm, platformām, betonēšanas veidņiem -, transporta industrijā - treileru, autobusu un mikroautobusu grīdām, treileru sienu un griestu apšuvumam -, kuģu būvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu