ĀM par 1,1 miljonu divus gadus «Microsoft» licences nomās no «DPA» (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) savām un diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību vajadzībām par 1 105 236 eiro no 2014.gada līdz 2016.gadam «Microsoft» licences nomās no «DPA», liecina ministrijas mājaslapā publicētā informācija par iepirkuma konkursa rezultātiem.

Ministrija izvēles pamatojumā norādījusi, ka «Microsoft Corporation» programmatūras produktu izņēmuma tiesību aizsardzība paredz, ka licencēšanas modeļa pakalpojumus ir pilnvaroti veikt tikai īpaši kvalificēti izplatītāji. Saskaņā ar SIA «Microsoft Latvia» sniegto informāciju Latvijā šāds pilnvarotais izplatītājs ir «DPA», kas izpilda ražotāja noteiktās kvalitātes līmeņa prasības, nodarbina ražotāja sertificētus speciālistus un var tehniski nodrošināt vajadzīgo pakalpojumu izpildi, kvalificēti konsultēt par «Microsoft» tehnoloģijām un atbilstošajām licencēšanas iespējām, tajā skaitā par produktu izmantošanas un ieviešanas labāko praksi, sniegt ieteikumus, kā pilnībā izmantot izvēlētās licencēšanas iespējas - īpaši nepārtrauktās produktu jaunināšanas apstākļos.

Tāpat «DPA» bez papildu samaksas nepieciešamības gadījumā būs jānodrošina dažādu produktu licenču iegāde atšķirīgā skaitā, kā arī piekļuve programmatūru jaunākajām un vecākajām versijām vairāk nekā 800 darbstacijām.

«DPA» dibināts 1997.gadā, un patlaban uzņēmumā darbojas 75 darbinieki. 2012.gada februārī «DPA» vadītājs un līdzīpašnieks Juris Vilders kļuva par vienīgo uzņēmuma īpašnieku, nopērkot daļas no pārējiem dalībniekiem. Pēdējā gada laikā galvenos «DPA» ienākumus nodrošinājusi IT infrastruktūras plānošana, ieviešana, apkalpošana, specializētu programmatūras risinājumu izstrāde, testēšana, kā arī drošības risinājumu ieviešana valsts un privātajās iestādēs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu