«Economist»: Melburna ir dzīvošanai piemērotākā lielpilsēta pasaulē (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas pilsēta Melburna ir dzīvošanai piemērotākā lielpilsēta pasaulē, liecina ikgadējs pētījums, kuru veikusi britu mediju grupas «Economist Group» analītikas struktūrvienība «Economist Intelligence Unit» (EIU).

Melburna ir līdere 140 pasaules lielpilsētu sarakstā, kas izvērtētas pēc dažādiem kritērijiem, kas saistīti ar stabilitātes, veselības aprūpes, kultūras un vides, izglītības un infrastruktūras rādītājiem.

Aiz Melburnas, kas saraksta augšgalā atrodas kopš 2011.gada, pirmajā desmitniekā ir arī Vīne, Vankūvera, Toronto, Adelaida, Kalgari, Sidneja, Helsinki, Perta un Oklenda. Pirmajā desmitniekā ir četras Austrālijas pilsētas un trīs Kanādas pilsētas.

Savukārt pēdējā vietā 140 pasaules lielpilsētu sarakstā pēc dzīvošanai piemērotiem apstākļiem ierindojusies Sīrijas galvaspilsēta Damaska. No 131.līdz 139.vietai ir ierindojušās Kotdivuāras pilsēta Abidžana, Lībijas galvaspilsēta Tripole, Duala Kamerūnā, Zimbabves galvaspilsēta Harare, Alžīrijas galvaspilsēta Alžīra, Karači Pakistānā, Lagosa Nigērijā, Papua-Jaungvinejas galvaspilsēta Portmorsbija un Bangladešas galvaspilsēta Dhaka.

Pēdējo piecu gadu skatījumā vislielāko vērtējuma kritumu piedzīvojusi Damaska, kas zaudējusi 28% no sava vērtējuma, savukārt Krievijas pilsētas Sanktpēterburga un Maskava zaudējušas 3,3% vērtējuma, Bulgārijas galvaspilsēta Sofija - 3,5%, bet Atēnas - 3,7%. Ukrainas galvaspilsēta Kijeva ierindojusies 124.vietā, pēdējo piecu gadu laikā zaudējot 17,8% vērtējuma.

Kopumā 50 no pētījuma aplūkotajām pilsētām pēdējo piecu gadu laikā dzīvošanas apstākļi ir pasliktinājušies.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu