Pretendentu trūkuma dēļ nenotiek kārtējā Ķemeru sanatorijas izsole (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pretendentu trūkuma dēļ šodien nenotika maksātnespējīgās SIA «Ominasis Latvia» mantas, tostarp arī Ķemeru sanatorijas, izsole, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics. Viņš norāda, ka līdz izsoles sākumam plkst.13 nebija pieteicies neviens pretendents.

«Tas nozīmē, ka tālākie soļi ir jāsaskaņo ar nodrošinātajiem kreditoriem. Bet, visticamāk, tiks rīkota jauna izsole ar augšupejošu soli, bet par zemāku nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcenu,» skaidro Kreics.

Viņš piebilst, ka nākamā izsole varētu tikt rīkota vai nu septembra beigās, vai oktobra sākumā.

Kā ziņots, šodien izsolē ar augšupejošu soli bija paredzēts lietu kopības sastāvā izsolīt uzņēmumam «Ominasis Latvia» piederošos piecus nekustamos īpašumus Jūrmalā un kustamo mantu, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 3 778 284,17 eiro apmērā, kas ir 75% no pirmās izsoles cenas.

Kreics kopš maksātnespējīgā uzņēmuma nonākšanas viņa pārraudzībā nodrošina gan īpašuma uzturēšanu, gan apsardzi. Kā ziņots iepriekš, ziemas periodā administrators veica arī «Ominasis Latvia» piederošās Ķemeru sanatorijas ēkas glābšanas darbus, tostarp nodrošinot ūdens atsūknēšanu no ēkas pagrabstāva.

Sekmīgas izsoles rezultātā «Ominasis Latvia» būtu iespējams segt lielāko daļu kreditoru prasījumu, kuri šobrīd kopumā sasniedz aptuveni četrus miljonus eiro.

Jau ziņots, ka 26.martā bija paredzēts izsolīt trīs zemesgabalus, no kuriem uz viena atrodas arī sanatorijas ēka, artēziskais urbums un kustamā manta. Izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents.

Izsoles sākumcena bija 5 037 712,23 eiro.

LETA jau ziņoja, ka līdz šim interese par «Ķemeru» sanatoriju bijusi no Ķīnas, Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, Lielbritānijas, Itālijas un Japānas. Taču maksātnespējas administrators ir informējis valsts pārstāvjus, ka vismaz četri investori ir izrādījuši interesi par sanatorijas «Ķemeri» kompleksu un veikuši pirmreizējo objekta apskati, kas ļauj cerēt, ka uz administratora izsludināto izsoli 26.martā varētu pieteikties iespējamie sanatorijas pircēji.

Pagājušā gada 12.decembrī paredzētā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents.

Pirms tam 11.novembrī, dienā, kad tika izsludināta Ķemeru sanatorijas kompleksa izsole, tika izsludināta arī uz šī īpašuma esošā artēziskā urbuma izsole, kam bija jānotiek 18.decembrī - sešas dienas pēc Ķemeru sanatorijas izsoles. Arī urbuma izsole nenotika.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu