Nākamnedēļ apgrozībā nonāks Latvijas pirmā īpašā dizaina divu eiro monēta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Banka

Nākamnedēļ apgrozībā nonāks Latvijas pirmā īpašā dizaina divu eiro monēta, kas veltīta Rīgai - Eiropas kultūras galvaspilsētai, informē Latvijas Banka. Tās tirāža būs miljons eksemplāru.

Īpašā dizaina divu eiro apgrozības monēta «Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014» būs likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijā un citās eirozonas dalībvalstīs. Monētas nonāks apritē tāpat kā cita apgrozības nauda - ar banku starpniecību sasniedzot tirdzniecības un citus uzņēmumus un iedzīvotājus. Latvijas Bankas kasēs Rīgā, Daugavpilī un Liepājā tā būs pieejama no otrdienas, 12.augusta.

Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai veltītās monētas sižetā ir Vecrīgas panorāma. Monētas kalta Bādenes-Virtembergas Valsts kaltuvē, kas izgatavoja arī Latvijas eiro apgrozības monētas. Monētas tirāža ir viens miljons monētu, kā arī 5000 monētas suvenīriesaiņojumā.

Katru gadu ikviena eirozonas valsts var izlaist divas īpašās divu eiro apgrozības monētas, kas veltītas valsts, Eiropas vai pasaules nozīmes notikumiem. Papildu tam visas eirozonas valstis kopā var izlaist vēl vienu divu eiro monētu saskaņā ar kādu kopēju Eiropas Savienības valstu tēmu.

Īpašajām apgrozības monētām ir tādas pašas iezīmes un Eiropas puse, kā arī apmales teksts kā parastām divu eiro apgrozības monētām. Taču pusē ar attiecīgās valsts veidoto simboliku tām attēlots piemiņas motīvs.

Īpaša dizaina eiro monētas ir likumīgs maksāšanas līdzeklis eirozonā - tās var izmantot un tās jāpieņem tāpat kā visas pārējās eiro monētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu