Tirgotāji: atsevišķos gadījumos pircēji grib norēķināties ar santīmiem centu vietā (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Norēķinoties par pirkumu, atsevišķos gadījumos pircēji centu vietā veikalos gribējuši dot santīmus, tomēr pārsvarā šādi gadījumi nav novēroti, atzina aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Mazumtirgotāja «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija aģentūrai BNS apliecināja, ka uzņēmums ir saskāries ar situācijām, kad eiro centu vietā pircējs, norēķinoties par pirkumu, ir iedevis santīmus. «Neuzskatām, ka tas darīts ļaunprātīgos nolūkos. Drīzāk gan pircējiem ir salīdzinoši viegli sajaukt eiro centus ar santīmiem, jo tie ir visai līdzīgā izmērā un svarā,» sacīja Podskočija.

Viņa norādīja, ka «Rimi Latvia» kasieri ir apmācīti eiro valūtas atpazīšanā, tādēļ, ja pamana, ka pircējs mēģina norēķināties ar neatbilstošu valūtu, viņš tiek aicināts samaksāt ar atbilstošām monētām. «Lai izvairītos no pārsteigumu situācijām veikalā, aicinām pircējus tomēr vēlreiz pārbaudīt, vai makos gadījumā nav saglabājušies santīmi, kas kopš 2014.gada 15.janvāra vairs nav derīgi norēķiniem,» sacīja Podskočija.

Tāpat viņa atzina, ka uzņēmums līdz šim nav saskāries ar mēģinājumiem par pirkumiem norēķināties viltotām eiro naudaszīmēm.

Savukārt mazumtirgotāja «Maxima Latvija» komunikācijas vadītājs Jānis Beseris aģentūrai BNS teica, ka uzņēmums nav novērojis gadījumus, kad pircēji veikalos «Maxima» centu vietu mēģinātu norēķināties ar santīmiem. «Ja ir gadījies, tad neesam piefiksējuši tādus gadījumus,» sacīja Beseris.

Arī mēģinājumi iemānīt viltotu naudu veikalos «Maxima» nav novēroti, viņš atzina.

Tāpat arī mazumtirgotāja «Elvi Latvija» sabiedrisko attiecību konsultante Kazimiera Puzo aģentūrai BNS teica, ka pēc «Elvi Latvija» lielāko franšīzes partneru apzināšanas, kompānija nav secinājusi, ka veikalos «Elvi» atklāti gadījumi, kad pircēji norēķinos eiro centu vietā ir mēģinājuši izmantot santīmus.

Jau vēstīts, ka Latvija 1.janvārī kļuva par 18.eiro zonas valsti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu