Tirgotāji pirmās nedēļas kopš dubultā cenu zīmju atainošanas perioda beigām aizvada rāmi (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās divas jūlija nedēļas kopš dubultā cenu zīmju atainošanas perioda beigām tirgotāji aizvadījuši mierīgi un pircēju sūdzības par to, ka dažviet cenas vairs nav redzamas latos, nav saņēmuši, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs aģentūrai BNS teica, ka tirgotāji pirmās nedēļas kopš dubultā cenu atspoguļošanas beigām ir aizvadījuši mierīgi. Pēc viņa teiktā, tirdzniecības vietās dubultās cenu zīmes pakāpeniski tiek nomainītas uz cenu zīmēm tikai eiro valūtā. Arī no pircējiem līdz šim nav saņemtas sūdzības par to, ka cenas dažviet vairs nav norādītas latos, jo cilvēki jau ir pieraduši pie jaunās valūtas.

Vienlaikus Danusēvičs norādīja, ka nav iespējams pateikt, cik ilgā laikā tirgotāji plāno cenu zīmes nomainīt. «Nav noteikts konkrēts laiks cenu zīmju nomaiņai,» teica LTA prezidents.

Mazumtirgotāja «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija aģentūrai BNS sacīja, ka lielākā daļa pircēju jau kādu laiku lielākā vai mazākā mērā ir pieraduši pie eiro. «Šajā periodā neesam saskārušies ar kādām sūdzībām vai neskaidrībām no pircēju puses. Mūsu novērojumi liecina, ka joprojām ir neliela daļa pircēju, kuri seko līdzi arī norādītajai produkta cenai latos vai arī mazliet ilgāk uzkavējas pie preču plaukta, lai šo cenu eiro pārrēķinātu uz latiem,» sacīja Podskočija.

Viņa arī atzīmēja, ka dubulto cenu zīmju maiņa «Rimi» veikalos joprojām notiek pakāpeniski - daļa cenu jau ir redzamas tikai eiro. Pēc Podskočijas teiktā, dubulto cenu zīmju nomaiņu «Rimi» veikalos pilnībā plānots pabeigt līdz jūlija beigām vai ātrāk.

Savukārt mazumtirgotāja «Maxima Latvija» komunikācijas vadītājs Jānis Beseris aģentūrai BNS teica, ka pagaidām «Maxima» veikalos vēl nav sākta dubulto cenu zīmju nomaiņa, atstājot cenu zīmes tikai eiro. Pēc viņa teiktā, pašlaik vēl tiek veikts programmēšanas darbs un cenu nomaiņa varētu sākoties jūlija vidū.

Latvija 2014.gada 1.janvārī kļuva par 18.eiro zonas dalībvalsti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu