Uzņēmumi un veikali saņems bukletus par jauno 10 eiro banknoti (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Gatavojoties jaunās 10 eiro banknotes laišanai apgrozībā septembrī, trīs miljoni veikalu un mazo uzņēmumu visā eiro zonā saņems informācijas bukletus un kartītes ar optisko efektu par jauno banknoti, pirmdien informēja Eiropas Centrālā banka (ECB).

Buklets aicina veikalus un mazos uzņēmumus nodrošināt, lai to rīcībā esošās banknošu apstrādes un autentiskuma noteikšanas iekārtas būtu gatavas jaunās 10 eiro banknotes apstrādei.

Eiropas sērijas 10 eiro banknote tiks laista apgrozībā 2014.gada 23.septembrī. Lai nodrošinātu, ka cilvēki, kuru darbs saistīts ar skaidrās naudas apstrādi, pazīst jaunās banknotes izskatu un pretviltošanas elementus un var nodot šo informāciju tālāk saviem klientiem, eiro sistēma jūnijā nosūtīs bukletus vairāk nekā trim miljoniem veikalu un mazo uzņēmumu visā eiro zonā.

Buklets atgādina profesionālajiem skaidrās naudas apstrādātājiem par banknotes ieviešanas laika plānu un pasākumiem, kas jāveic, lai pielāgotu iekārtas jaunās 10 eiro banknotes apstrādei. Tajā atgādināts arī, ka banknotes viegli pārbaudīt bez palīgierīcē, tās aptaustot, apskatot un pagrozot.

«Mēs esam uzsākuši šo vērienīgo pasākumu, lai nodrošinātu, ka informācija sasniedz pēc iespējas vairāk profesionālo skaidrās naudas apstrādātāju visās eiro zonas valstīs, un sagatavotu tos jaunās banknotes ieviešanai,» sacīja Banknošu direktorāta vadītājs Tons Ross.

Pirmdien bukletu izplatīšana uzsākta Somijā un Igaunijā, un līdz jūnija beigām tie nonāks visās eiro zonas valstīs. Bukleta papildu eksemplārus var pasūtīt arī interneta vietnē www.jaunas-euro-banknotes.eu

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu