Neizdodas pārdot 51 utilizācijai paredzētu Krājbankas bankomātu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien nav notikusi paredzētā 51 likvidējamajai AS «Latvijas Krājbanka» piederoša bankomāta izsole, jo uz to nav pieteicies neviens pretendents, sacīja «Latvijas Krājbankas» administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Kā vienotu kustamās mantas lietu kopību bija paredzēts izsolīt utilizācijai paredzētos 46 «Winkor Nixdorf» bankomātus «ProCash 2050» un piecus «Winkor Nixdorf» bankomātus «ProCash 2000». Kustamās mantas lietu kopības novērtējums un izsoles sākumcena bija 6500 eiro.

Iepriekš šos bankomātus par 39 840,41 eiro tika mēģināts izsolīt šī gada 24.janvārī, taču izsole nenotika, jo uz to bija pieteicies tikai viens pretendents.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» administrators «KPMG Baltics» 2013.gadā atguvis līdzekļus gandrīz 67 miljonu eiro apmērā.

Pagājušajā gadā pārdoti «Latvijas Krājbankas» nekustamie īpašumi gandrīz piecu miljonu eiro apmērā, vēl arī no meitasuzņēmumu īpašumu pārdošanas atgūti aptuveni 4,5 miljoni eiro. Kopumā «Latvijas Krājbankai» un tās meitasuzņēmumiem piederēja nedaudz vairāk kā 500 nekustamie īpašumi, bet patlaban pārdota nepilna puse.

2013.gadā tika pārdoti pieci «Latvijas Krājbankas» kredītportfeļi, kuru kopējā vērtība mērāma vairākos desmitos miljonu eiro. Pagājušajā gadā tika atgūti arī kredīti vairāk nekā 57 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu