Pirmajā ceturksnī bankās pret eiro apmainīti 276 miljoni latu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pirmajā šā gada ceturksnī Latvijas bankās kopumā pret eiro ir apmainīti 276 miljoni latu, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) apkopotā informācija.

Naudas maiņai bankās klienti veikuši vairāk nekā 625 000 skaidras naudas maiņas darījumu, iemaksājot skaidrās naudas latus kontā vai mainot latus pret eiro skaidro naudu.

LKA vērš uzmanību, ka salīdzinoši ļoti liels skaidrās naudas latu apjoms tika iemaksāts banku kontos, lai konvertētu uz eiro bezskaidrā naudā, jau 2013.gada pēdējā ceturksnī - tad īpaši strauji, par 300 miljoniem latu jeb 10% pieauga Latvijas privātpersonu noguldījumu apjoms.

Likums par eiro ieviešanu Latvijā noteic, ka pēc Latvijas pievienošanās eirozonai trīs mēnešus latus pret eiro pēc oficiālā kursa un bez komisijas maksas var mainīt vairākās Latvijas Pasta nodaļās, sešus mēnešus - Latvijas komercbankās, savukārt Latvijas Bankā - bez termiņa ierobežojuma.

Pēc Latvijas Pasta sniegtās informācijas, gada pirmajos trīs mēnešos Latvijas Pasta nodaļās pret eiro samainīti 25 miljoni latu. Pasta nodaļās naudas maiņa notika vietās, kur nav pieejamas banku filiāles un bankomāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu