«SEB bankas» prezidents: pie eiro cilvēki ir pieraduši ļoti labi (127)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pie eiro, ko Latvija ieviesa 2014.gada 1.janvārī, cilvēki ir pieraduši ļoti labi, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma», vērtējot pirmo aizvadīto ceturksni ar jauno valūtu, atzina «SEB bankas» prezidents Ainārs Ozols.

«Pirmais ceturksnis mums visiem ar eiro ir bijis labs. Labs tādā ziņā, ka redzam bankas klientu vidū, ka cilvēki ir ļoti labi pieraduši pie jaunās naudas,» norādīja Ozols.

Pēc viņa teiktā, pēc eiro ieviešanas vairāk cilvēku izmanto elektroniskos maksāšanas līdzekļus, nevis skaidru naudu. «Tas mums patīk, jo mums šķiet, ka skaidra nauda ir dārgs prieks, ko mēs visi atļaujamies,» piebilda bankas vadītājs.

Tāpat eiro ieviešana nav veicinājusi cenu kāpumu.

«Mēs neredzam nekādus uztraukumus, un, arī skatoties jaunākos inflācijas datus, redzams, ka nav piepildījies prognozētais cenu lēciens. Tas ir labi, ka sabiedrība ir labi uzvedusies, arī uzņēmēji ir bijuši prātīgi un arī patērētāji.. Tur viss ir kārtībā,» teica Ozols.

Jau vēstīts, ka Latvija 1.janvārī kļuva par 18. eiro zonas dalībvalsti.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» ir otrā lielākā banka Latvijā.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu