Papildina eiro nominālvērtības standarta pastmarku sēriju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Pasts ar četrām jaunām pastmarkām papildina 2014.gada janvārī izdoto eiro nominālvērtības standarta pastmarku sēriju. Tādējādi šajā sērijā ietilps jau 10 dažādu nominālvērtību pastmarkas, kas paredzētas visplašākā pasta sūtījumu spektra apmaksai. Jauno pastmarku kopējā tirāža ir divi miljoni eksemplāru.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana plānota 22.martā no plkst. 9 līdz 15 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Eiro nominālvērtības standarta sērijas pastmarkās attēloti ziedi, un to autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Līdz ar jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un zīmogs.

Jaunās pastmarkas ar nominālvērtību € 0,01, € 0,04 un € 0,07 paredzētas kombinēšanai ar citas vērtības pastmarkām, savukārt vērtszīme ar nominālvērtību € 0,50 atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

2014.gada janvārī Latvijas Pasts izdeva pirmās sešas eiro nominālvērtības standarta sērijas pastmarkas, kas bija arī pirmās vērtszīmes, kuru nominālvērtība attēlota tikai eiro.

Latvijas Pasts atgādina, ka pastmarkas ar lata nominālu iedzīvotāji varēs izmantot vēl visu 2014.gadu. No apgrozības tās tiks izņemtas tikai 2015.gada 1.janvārī. Savukārt to pastmarku apgrozības un lietošanas termiņš, kuru nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots. Līdz 2013.gada janvārim Latvijas Pasta izdoto pastmarku nominālvērtība automātiski ir LVL, arī ja nav norādīta valūta, savukārt pastmarkas, kuru vērtība izteikta eiro, atpazīstamas pēc simbola €.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 28.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu