Valdība nepirks Ķemeru sanatoriju; palīdzēs meklēt investoru (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Valdība otrdien uzklausīja Ekonomikas ministrijas ziņojumu par risinājumu Ķemeru sanatorijas bojāejas apturēšanai, kurā minēts, ka valdība neapsver sanatorijas iegādi, bet plāno palīdzēt investoru meklējumos

Ekonomikas ministrijas ziņojums bija atbilde Saeimas deputātiem, kas uzdeva valdībai rast tūlītēju risinājumu Ķemeru sanatorijas ēku bojāejas apturēšanai. Tāpat ziņojumā minēts, ka valsts varētu iesaistīties sanatorijas apkārtnes labiekārtošanā.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji norādīja, ka 26.martā paredzēta Ķemeru sanatorijas trešā izsole, par kuru interesi izrādījuši vairāki pretendenti.

Valdība gan otrdien šo atbildi Saeimas deputātiem vēl neapstiprināja, jo tā nebija saskaņota ar atsevišķiem ministriem. Valdībā par attiecīgo jautājumu lems nākamajā sēdē.

Noslēdzot parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā darbu, Saeimas deputāti iepriekš uzdeva valdībai rast tūlītēju risinājumu Ķemeru sanatorijas ēku bojāejas apturēšanai, kā arī, piedaloties ekspertiem, izvērtēt objekta attīstības perspektīvas un ar valsts un pašvaldības aktīvu iesaistīšanos nodrošināt Ķemeru sanatorijas kultūrvēsturiskā kompleksa darbības ilgtspēju.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka 2012.gada beigās Saeimas Pieprasījumu komisija nosūtīja premjeram vēstuli ar aicinājumu uzdot valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotājam «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) piedalīties Ķemeru sanatorijas izsolē, bet valdība 2013.gada sākumā vienojās, ka tā neiegādāsies Ķemeru sanatoriju.

Vēsturiskais kūrorts ir kritiskā stāvoklī - tajā ir apstājušies renovācijas darbi, kurus veica sanatorijas privatizētājs «Ominasis Italia S.R.L». «Ominasis Latvia», kuru Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada februārī atzina par maksātnespējīgu, administrators Ainars Kreics lemj par atkārtotas Ķemeru sanatorijas izsolīšanu kopā ar artēzisko urbumu. Ķemeru sanatorijas pirmā izsole, kas norisinājās 2013.gada 24.septembrī, nenotika, jo tai nebija pieteicies neviens pretendents. Tāpat arī 2013.gada 12.decembrī plānotā izsole nenotika, jo arī tai nebija pieteicies neviens pretendents.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu