Martā sāks gadskārtējo pētījumu par iedzīvotāju dzīves apstākļiem (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) martā jau desmito reizi sāks gadskārtējo iedzīvotāju ienākumu un dzīves apstākļu apsekojumu. Tas norisināsies no marta līdz jūnijam, un šajā laikā paredzēts apsekot 8500 mājsaimniecību, individuāli aptaujājot 12 000 iedzīvotāju, sākot no 16 gadiem.

Apsekojuma mērķis ir iegūt visaptverošu informāciju par Latvijas iedzīvotāju ienākumiem un dzīves apstākļiem, kā arī materiālās nenodrošinātības un sociālās atstumtības risku. Iedzīvotājiem tiks uzdoti jautājumi par mājsaimniecības sastāvu un tās locekļu sociālekonomisko raksturojumu, mājokļa apstākļiem, ienākumiem, veselības stāvokļa pašvērtējumu, sociālās atstumtības un materiālās nenodrošinātības riskiem, informē CSP.

Katru gadu apsekojumā iekļauj arī mainīgus papildjautājumus par aktuāliem tematiem. Šogad tie būs papildu jautājumi par materiālo nenodrošinātību, tostarp par bērnu materiālo nenodrošinātību.

Apsekojumu veiks CSP intervētāji vai nu klātienes intervijās respondentu dzīvesvietā, vai pa telefonu. Pirms intervētāja ierašanās vai pirms telefonintervijas izlasē iekļautās mājsaimniecības saņems informatīvu CSP vēstuli par plānoto intervijas datumu. Vēstulē būs norādīti tālruņa numuri papildu informācijas saņemšanai.

Šāds apsekojums regulāri notiek visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, izmantojot vienotu apsekojuma metodoloģiju. Iegūtā informācija tiek izmantota statistiskiem mērķiem kopsavilkuma veidā. CSP garantē iegūtas informācijas konfidencialitāti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu