PTAC par pārkāpumiem eiro ieviešanā sodījis vien 45 gadījumos (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par tirgotāju un pakalpojumu sniedzēju pārkāpumiem eiro ieviešanā sodījis vien 45 gadījumos, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica centra direktore Baiba Vītoliņa.

Viņa stāstīja, ka, salīdzinot ar oktobra sākumu, kad sākās eiro un latu cenu paralēlās atspoguļošanas periods, šobrīd pārkāpumu skaits ir samazinājies, taču joprojām pārkāpumi tiek atklāti 37% gadījumu. «Lielākoties tās, protams, ir cilvēciskas kļūdas. Cenu ir daudz, un to norādīšana ir sarežģīta. Pozitīvi ir tas, ka lielākā daļa pārkāpumus novērš nekavējoties jeb piecu dienu laikā - tie ir 70%,» stāstīja Vītoliņa.

PTAC vadītāja atklāja, ka vien 45 gadījumos piespriests administratīvais sods 70 līdz 650 eiro apmērā.

Uzrauga eiro ieviešanu

Jau ziņots, ka Latvijas oficiālā valūta no 1.janvāra ir eiro un valūtas maiņas periodā PTAC pastiprināti veica uzraudzības pasākumus, lai pārliecinātos, vai iedzīvotājiem ir pieejama pilnīga un patiesa informācija par preču un pakalpojumu cenām, paralēlo cenu atspoguļošanas periodā gala cenas precēm un pakalpojumiem tiek norādītas gan latos, gan eiro, komersanti īsteno godīgu praksi un netiek veikti apskaitījumi, par pirkumu izdodot naudas atlikumu.

Latvija 1.janvārī kļuva par 18. eiro zonas valsti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu