Eiro cenu dēļ tik daudz pārpratumu! (66)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Amatpersonas uzskata, ka pāreja uz eiro ir notikusi raiti un bez pārrāvumiem vai ķibelēm. Savukārt iedzīvotāji ziņo par dažādiem pārpratumiem.

Kāds portāla TVNET lasītājs pauda neapmierinātību ar to, ka veikalos daudzas preces kļuvušas dārgākas apmēram par 3-10 santīmiem.

«Aizbraucu decembrī pie sievas uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu uz Ventspili. Nosūtu foto, kāda cena bija pirms eiro ieviešanas un kāda pēc. Cenas pieaugums par vienu eiro centu.»

Foto: TVNET lasītājs

Lai arī starpība šķiet neliela, tomēr lasītājs aprēķinājis, ka, ņemot vērā lielo pasažieru plūsmu, pārvadātāja ikmēneša ienākumi uz tā rēķina pieaug.

«1 eiro cents it kā nav nauda. Bet, paskatoties uz gada peļņu,

par to summu es 10 gadu laikā varētu izmaksāt hipotekāro kredītu,»

viņš aprēķinājis. Tāpat viņš novērojis cenu pieaugumu citviet.

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt cits lasītājs novērojis, ka Rīgas veikalā «Stockmann» par daudzām precēm maksāt ar «Igaunijas eiro» ir izdevīgāk.

Foto: TVNET lasītājs
Foto: TVNET lasītājs

Bet vēl cits lasītājs ir neapmierināts ar valsts uzņēmuma «Latvenergo» rīcību.

«Saskāros ar situāciju, ka vēlējos e-latvenergo mājas lapā samaksāt par patērēto elektroenerģiju, un maksājumu sadaļā cena pamata tarifā par vienu kwh uzrādīta 0,1516 eiro, bet «Latvenergo» tarifu tabulā norādīts, ka cena ir 0,1515 eiro, ko arī apstiprināja klientu servisa operatore.

Foto: TVNET lasītājs

Galvenais, ka mājas lapas sānā ir logotips «Godīgs eiro ieviesējs».»

Foto: TVNET lasītājs

Te varat izlasīt par citiem lasītāju novērojumiem saistībā ar eiro ieviešanu:

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu