Pērnā gada nogales svētkos tuvinieki sveikti aktīvāk nekā gadu iepriekš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/World's-Worst-Phot

Pērnā gada nogales svētkos - Ziemassvētkos un Jaunajā gadā - iedzīvotāji aktīvāk nekā gadu iepriekš telefoniski sveikuši tuviniekus.

«Latvijas Mobilā telefona» (LMT) preses sekretāre Elīna Lidere pastāstīja, ka 2013.gada nogales svētkos iedzīvotāji daudz aktīvāk izmantojuši iespēju apsveikt ar bilžu vai video īsziņu (MMS) palīdzību, kuru skaits, salīdzinot ar svētkiem gadu iepriekš, LMT tiklā audzis par 21%. «Tai pašā laikā arī īsziņas joprojām ir ļoti populāras, kas nosūtītas pat par 15% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt svētku sarunās klienti šajos gada nogales svētkos pavadījuši aptuveni tikpat daudz kā iepriekšējā gadā,» sacīja Lidere.

Viņa arī atklāja, ka veikto sarunu minūšu skaits starptautiskajiem zvaniem no Latvijas LMT tīklā pieaudzis par 14%.

Mobilo sakaru operatora «Bite» mārketinga vadītāja Aiga Pape atzīmēja, ka arī aizgājušajos gada nogales svētkos tāpat kā iepriekšējos gados bija vērojama liela «Bites» lietotāju aktivitāte. «Laikā, kad krasi pieaug datu lietojums un cilvēki sazinās, izmantojot dažādas tiešās saziņas aplikācijas, tomēr redzam, ka apsveikumu nodošanai cilvēki labprātāk pieturas pie tradicionālākiem saziņas veidiem - kā zvani un īsziņas. Pēc klientu aktivitātes tīklā redzam, ka šajos svētkos sveicieni ar zvanu un īsziņu palīdzību nodoti vēl aktīvāk nekā pirms gada,» teica Pape.

Savukārt LMT meitasuzņēmuma «ZetCOM», kas strādā ar zīmolu «Amigo» vadītājs Artūrs Freimanis aģentūrai BNS atzina, ka 2013.gada nogalē «Amigo» klientu aktivitāte krietni pārsniegusi iepriekšējā gada rezultātus. «Ziemassvētkos un Jaunajā gadā zvanu skaits uz Latvijā reģistrētajiem numuriem pieaudzis par 68%, nosūtīto īsziņu skaits palielinājies par 87%, bet vislielāko izrāvienu piedzīvojuši MMS pakalpojumi. Ziņojumu ar multimediju saturu, piemēram, apsveikumu kartītes, kopējais skaits ir par 131% lielāks nekā 2012.gada nogalē,» teica Freimanis.

Pieaugumu visās pozīcijās viņs daļēji skaidroja ar klientu skaita pieaugumu, norādot, ka gada laikā «Amigo» pakalpojumu lietotāju skaits pieaudzis gandrīz par trešdaļu.

Freimanis arī atzīmēja, ka svētkos iedzīvotāji ļoti aktīvi sazinājušies arī ar tuviniekiem ārzemēs - zvanu uz ārvalstīm skaits pieaudzis par 93%, bet nosūtīto īsziņu skaits palielinājies par 52%.

«Tele2» informāciju par sakaru tendencēm gada nogales svētkos aģentūrai BNS neizdevās noskaidrot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu