39% eiro ieviešanas pārbaužu konstatētas neatbilstības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

39% Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārbaužu saistībā ar eiro ieviešanu konstatētas dažādas neatbilstības, informēja Ekonomikas ministrijā.

Eiro ieviešanas procesā PTAC pastiprināti pievērš uzmanību cenu norādīšanas jautājumiem un komersantu īstenotajai komercpraksei. PTAC no 2013.gada 1.oktobra līdz 31.decembrim veica aptuveni 11 500 pārbaudes dažādās tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās.

Lielākā daļa konstatēto neatbilstību novērstas pēc PTAC aizrādījuma. Par konstatētajiem pārkāpumiem ir pieņemti 22 administratīvā pārkāpuma lēmumi.

Tirgus uzraudzību veic arī Konkurences padome, kuras veiktie preventīvie pasākumi vērsti uz godīgas konkurences veicināšanu un aizsardzību.

Konkurences padome izvērtē cenu monitoringa rezultātus, sekojot un vērtējot cenu izmaiņu korelācijas un pārliecinoties, vai nav aizdomu, ka tirgos pastāv aizliegtas vienošanās.

Kā ziņots, Latvija no 1.janvāra īstenoja pāreju uz eiro valūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu