Pastā pret eiro samainīti jau vairāk nekā 6,5 miljoni latu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No 2014.gada 2. līdz 7.janvārim Latvijas Pasta 302 pasta nodaļās, kurās notiek latu maiņa pret eiro, apmainīti 6 551 132 lati, kopumā visās 618 Latvijas Pasta pasta pakalpojumu sniegšanas vietās, izmantojot eiro, līdz 7.janvārim veiktas pakalpojumu operācijas par vairāk nekā 885 000 eiro, ziņo pasta ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Līdz 2014.gada 31.martam Latvijas Pasts saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem nodrošina latu bezmaksas maiņu pret eiro 302 pasta nodaļās valsts reģionos - vietās, kur nav pieejami banku pakalpojumi un bankomāti.

Latvijas Pasts primāri ir pasta pakalpojumu nodrošinātājs, bet eiro ieviešanas procesā kā uzņēmums ar valstī vislielāko un sazarotāko nodaļu tīklu iesaistījies vietās, kur iedzīvotājiem nav citu iespēju naudas apmaiņai. No kopumā 618 Latvijas Pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu maiņa pret eiro notiek tikai 302 nodaļās, kas definētas Ministru kabineta noteikumos par pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu apmaiņai pret eiro. Savukārt latus pret eiro bezskaidrā naudā iespējams samainīt jebkurā Latvijas Pasta nodaļā, atverot speciāli šim mērķim paredzētu maksājumu kontu Pasta norēķinu sistēmā.

Noskaidrot dzīvesvietai tuvāko naudas maiņas nodaļu iespējams Latvijas Pasta interneta vietnē «www.eiropasts.lv», kur ievietots arī visu 302 nodaļu saraksts pa reģioniem un interaktīva šo nodaļu meklēšanas karte - maiņas nodaļu saraksts apskatāms šeit. Naudas apmaiņas nodaļas var noskaidrot, arī zvanot pa Latvijas Pasta informatīvajiem tālruņiem 67008001 vai 27008001, tāpat nodaļu saraksts pieejams informatīvajos bukletos visās Latvijas Pasta nodaļās. Nodaļas, kurās tiek veikta naudas maiņa, identificējamas pēc īpašām uzlīmēm uz pasta nodaļu durvīm.

Atbilstoši Eiro ieviešanas kārtības likuma normām Latvijas Pasts noteicis kārtību veiksmīga maiņas procesa nodrošināšanai virs 3000 latu. Lai kādā no 302 Latvijas Pasta nodaļām varētu samainīt par 3000 latu lielāku naudas summu, jāveic iepriekšēja rezervācija tajā pašā nodaļā, kur plānots veikt naudas maiņu. Trīs dienas iepriekš attiecīgajā pasta nodaļā jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu un jāaizpilda iesniegums, norādot maiņai nepieciešamo summu. Savukārt pēc trim dienām tajā pašā nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ir iespēja samainīt iepriekš pieteikto summu.

Pirmās divas jaunā gada nedēļas, no 2014.gada 1.janvāra līdz 14.janvārim, par visiem pakalpojumiem iespējams norēķināties abās valūtās - gan latos, gan eiro -, bet naudas atlikums tiek izsniegts tikai eiro.

Jau ziņots, ka šī gada sākumā Latvija ir iestājās eirozonā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu