Atsevišķos «Iki» veikalos Rīgā radies eiro krājumu iztrūkums (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pirmajās gada dienās atsevišķos «Iki» veikalos radies eiro naudas iztrūkums, biznesa portālam «Nozare.lv» stāsta «Iki» pārvaldītāja SIA «Palink» pārstāvis Raimonds Janševskis.

Viņš norāda, ka iztrūkums radies tāpēc, ka pirmajās dienās pēc eiro ieviešanas Latvijā pircēji «Iki» veikalos lielākoties norēķinājās latos, atlikumu saņemot eiro. Salīdzinoši liela daļa iedzīvotāju norēķinās ar liela nomināla latu banknotēm, tādējādi veikali ir kļuvuši par sava veida naudas maiņas punktu, jo papildus savai pamatdarbībai tirgotājiem ir jāspēj nodrošināt arī attiecīgu summu izdošanu eiro.

«Diemžēl tā rezultātā ir bijuši starpgadījumi, kad atsevišķos «Iki» veikalos radies eiro skaidras naudas iztrūkums, jo šāds latu apgrozījums iepriekš netika prognozēts. Turklāt diemžēl jāsaskaras arī ar faktu, ka inkasatori lielā pieprasījuma dēļ pēc eiro skaidras naudas nespēj nodrošināt nepieciešamo naudas apjomu vajadzīgajā laikā,» stāsta «Palink» pārstāvis Janševskis.

Ja radies eiro iztrūkums, bet inkasatori vēl nav atveduši maiņas naudu, izvietoti brīdinoši uzraksti pie veikala ieejas un kases, ka iespējams norēķināties tikai ar precīzām summām latos un eiro vai arī maksājumu kartēm.

«Protams, šāda veida starpgadījumi nav tīkami ne pircējiem, ne tirgotājiem, taču aicinām pircējus šīs divas nedēļas būt saprotošiem pret tirgotājiem un maksāt ar maksimāli precīzām summām latos, eiro vai ar maksājumu karti. Patlaban esam pasūtījuši vēl papildu skaidro naudu eiro, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos,» uzsver Janševskis.

Jautāts, kuros «Iki» veikalos notikuši šie starpgadījumi, Janševskis atklāja, ka tas noticis «Iki» veikalos Rīgā. «Mūsu novērojumi rāda, ka mūsu pircēji ārpus Rīgas daudz biežāk norēķinās jau ar eiro vai ar maksājumu kartēm, kamēr galvaspilsētā iedzīvotāji daudz vairāk norēķinās skaidrā naudā latos, atlikumā saņemot eiro,» norāda Janševskis.

«Nozare.lv» jau iepriekš ziņoja, ka bažas par skaidras eiro naudas iztrūkumu pauda mazie un vidējie tirgotāji reģionos.

Jau ziņots, ka Latvija līdz ar gadu miju pievienojās eirozonai, tādējādi nomainot latus pret eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu