«Latvijas Pasta» nodaļās pret eiro līdz šim samainīti 4,695 miljoni latu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas pasta uzņēmuma «Latvijas Pasts» nodaļās pret eiro līdz pirmdienai samainīti 4,695 miljoni latu, pavēstīja pasta Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Viņa atgādināja, ka latu apmaiņa pret eiro notiek 302 pasta nodaļās reģionos, kur nav pieejami banku pakalpojumi un bankomāti, savukārt kopumā visās 618 «Latvijas Pasta» pakalpojumu sniegšanas vietās, izmantojot eiro, līdz pirmdienai veiktas pakalpojumu operācijas par aptuveni 560 tūkstošiem eiro.

«No kopumā 618 Latvijas Pasta pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu maiņa pret eiro notiek tikai 302 nodaļās, kas definētas Ministru kabineta noteikumos par pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu apmaiņai pret eiro,» sacīja Vārpa un piebilda -latus pret eiro bezskaidrā naudā iespējams samainīt jebkurā «Latvijas Pasta» nodaļā, atverot speciāli šim mērķim paredzētu maksājumu kontu Pasta norēķinu sistēmā.

Tāpat viņa informēja - atbilstoši Eiro ieviešanas kārtības likuma normām «Latvijas Pasts» noteicis kārtību veiksmīga maiņas procesa nodrošināšanai virs 3000 latiem. «Lai kādā no 302 «Latvijas Pasta» nodaļām varētu samainīt par 3000 latiem lielāku naudas summu, jāveic iepriekšēja rezervācija tajā pašā nodaļā, kur plānots veikt naudas maiņu. Trīs dienas iepriekš attiecīgajā pasta nodaļā jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu un jāaizpilda iesniegums, norādot maiņai nepieciešamo summu. Savukārt pēc trim dienām tajā pašā nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ir iespēja samainīt iepriekš pieteikto summu,» skaidroja Vārpa.

Drošai un ērtai pārejai uz eiro Vārpa arī aicināja atvērt speciālu bezmaksas latu maiņas kontu Pasta norēķinu sistēmā. Viņa norādīja, ka, atverot latu maiņas kontu 2014.gada pirmajās divās nedēļās, klients, sākot ar ceturto darba dienu pēc konta atvēršanas, naudas līdzekļus jau eiro no konta bez maksas varēs izņemt līdz 31.janvārim. «Savukārt, ja klients naudu no konta vēlēsies izņemt pirmajās trīs darbdienās pēc konta atvēršanas vai pēc 31.janvāra, naudas izmaksa no konta tiks veikta atbilstoši «Latvijas Pasta» noteiktajam tarifam – 0,1% no izmaksājamās summas,» pastāstīja kompānijas pārstāve.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka līdz 31.martam «Latvijas Pasts» nodrošinās bezmaksas latu maiņu pret eiro kopumā 302 pasta nodaļās.

«Latvijas Pasts» nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pastapakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. «Latvijas Pasts» ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu