Rīgā gan «sasprūduši», gan iztukšoti bankomāti (68)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmajās dienās pēc eiro ieviešanas rīdzinieki pamanījuši bankomātus, kuri tehnisku ķibeļu dēļ neizsniedz eiro vai kuros izņemti visi eiro.

Šodien kāds rīdzinieks novēroja, ka nebija iespējams izņemt naudu "Swedbank" bankomātos Barona ielā un Čaka un Lāčplēša ielas stūrī.

"Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska A paskaidroja, ka šajos abos bankomātos izveidojušies sasprūdumi un operatīvi jau notiek labošanas darbu organizēšana. Abiem "sasprūdušajiem" bankomātiem tuvumā ir vēl citi bankomāti: Marijas ielā 8 un filiālē "Matīss" vai "Bērnu pasaulē. Eiro ieviešanas laikā cilvēki bankomātus izmanto ievērojami biežāk nekā parasti, tāpēc var gadīties arī kādas tehniskas ķibeles, atzīmēja bankas pārstāve.

Cits rīdzinieks savukārt novērojis, ka vakar bija iztukšots "DNB bankas" bankomāts tirdzniecības centrā "Origo" un tajā nebija iespējams izņemt eiro.

Pēc pārejas uz eiro bankomāti raiti tika pārslēgti uz jauno valūtu un operatīvi sāka izsniegt eiro.

Vairāki iedzīvotāji sociālajos tīklos pauduši neizpratni, kāpēc bankomāti jau pirmajā dienā izsniedza arī palietotas eiro banknotes. Latvijas Bankas Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms iepriekš žurnālistiem skaidroja, ka centrālā banka piedāvāja iespēju divu nominālu - 10 un 20 eiro - banknotes saņemt mazlietotas, lai tehnoloģiski banknošu izsniegšana noritētu pēc iespējas sekmīgi, lai tās nesaliptu.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu