Taksometru kompānijām pāreja uz eiro noritējusi mierīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taksometru pārvadājumu kompānijām šonakt pāreja uz eiro valūtu noritējusi mierīgi un klientu sūdzības nav saņemtas, aģentūrai LETA sacīja aptaujāto uzņēmumu pārstāvji.

SIA «Baltic Taxi» pārstāve Ligita Brodiņa norādīja, ka līdz šim viss ir noritējis kā iecerēts, tāpat nav saņemtas klientu sūdzības par iespējamiem pārpratumiem.

«Taksometru šoferi bija laicīgi informēti par valūtas maiņu, kā arī apgādāti ar eiro komplektiem, lai varētu pasažieriem izdot atlikumu. Šonakt «Baltic Taxi» taksometros bija iespējami divu veidu norēķini - skaidrā naudā, maksājot latos vai eiro un atlikumā saņemot eiro, kā arī maksājot ar karti, kas ir abpusēji izdevīgāk,» skaidroja Brodiņa.

Jautāta, kādā veidā norēķini šonakt biežāk ir notikuši, Brodiņa sacīja, ka šādu informāciju, kā arī statistiku par Jaunā gada pirmajā naktī apkalpoto pasažieru skaitu, uzņēmums varēšot sniegt rīt.

Taksometru kompānijas «Smile Taxi» vadītājs Aleksejs Ignatjevs aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmuma taksometros šonakt bija iespēja norēķināties gan latos, gan eiro valūtā, turklāt atlikums tika izsniegts tādā valūtā, kādā klients ir maksājis par braucienu.

Taksometros, kas ir sabiedriskais transports, šādi norēķini ir atļauti, atgādināja Ignatjevs.

«Naktī visi klienti par braucienu pārsvarā maksāja latos, tomēr izrādīja interesi par jauno eiro valūtu un bieži lūdza šoferiem parādīt, kā izskatās Latvijas eiro monētas. Kompānijas šoferi bija apgādāti ar eiro komplektiem, lai varētu izsniegt pasažieriem atlikumu, kā arī ar kompaktiem detektoriem, lai varētu atpazīt viltotas eiro banknotes, kuras, iespējams, kāds varētu mēģināt iemānīt šoferiem,» sacīja Ignatjevs.

Viņš piebilda, ka pagaidām cilvēki, visticamāk, vēl nav izpratuši pāreju uz jauno valūtu un tas notikšot šīs nedēļas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu