Šodien uz bezmaksas eiro informatīvo tālruni zvanījuši 320 iedzīvotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš pusnakts līdz 1.janvāra plkst.14 pēcpusdienā uz bezmaksas informatīvo tālruni par eiro zvanījuši 320 iedzīvotāji.

Visbiežāk uzdoti jautājumi par bezskaidras naudas nomaiņu uz eiro, eiro monētu un banknošu izskatu, oficiālo maiņas kursu, kā arī to, cik ilgs būs latu un eiro vienlaicīgās apgrozības periods.

Ja naktī stundā pa informatīvo tālruni 8000 3000 tika saņemts mazāk nekā desmit zvanu, tad no plkst.11 zvanītāju skaits sasniedz pat 90 interesentus stundā.

Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre aicināja visus interesentus - gan iedzīvotājus, gan uzņēmumu pārstāvjus - nepieciešamības gadījumā zvanīt un uzdot jautājumus par eiro. Gada pirmajā dienā eiro informatīvais tālrunis strādā diennakti.

Kā ziņots, līdz ar 2014.gada atnākšanu Latvija kļuvusi par eirozonas 18. dalībvalsti. Pāreja no latiem uz eiro notiek saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi. Banku kontos noguldītā nauda, iedzīvotājiem un uzņēmējiem latos izsniegtie kredīti, citi finanšu instrumenti šonakt saskaņā ar šo kursu pārvērsti eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu