Eiro ieviešana Latvijā joprojām pasaules mediju uzmanības centrā (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiro ieviešana Latvijā trešdien jau otro dienu ir starp tiem notikumiem, kas ir pasaules plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā.

Telekanāls «Al Jazeera» rāda Rīgā pēc pusnakts filmētu sižetu, kurā redzams pirmo eiro banknošu izņemšanas pasākums, kā arī intervēts Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un cilvēki Latvijas galvaspilsētas ielās.

Kadri ar pirmo eiro banknošu izņemšanu no bankomāta redzami arī telekanāla «Euronews» ziņās.

Arī ziņu aģentūra «Agence France Presse» (AFP) vēsta par pirmo banknošu izņemšanu un intervējusi pasākuma skatītājus, kā arī uzver iedzīvotāju bažas saistībā ar eiro ieviešanu. AFP ziņas virsraksts ir «Salūts un bailes, Latvijai pievienojoties eiro zonai».

Ķīnas informācijas aģentūra «Sjiņhua» ziņu par eiro ieviešanu Latvijā ilustrējusi ar sava korespondenta Rīgā uzņemtajām fotogrāfijām, kurās redzami Dombrovskis un pārējie pasākuma dalībnieki ar jaunajām eiro banknotēm.

Laikrakstā «Times» lasāms virsraksts «Latvija nostiprina Eiropas aliansi, pievienojoties eiro zonai», bet avīzē «Los Angeles Times» - «Latvija pievienojas eiro zonai ar Jaungada svinībām, bet maz prieka».

Jau vēstīts, ka arī otrdien daudzi pasaules mediji ziņoja par eiro ieviešanu Latvijā.

Kopš trešdienas Latvija ir eiro zonas dalībvalsts.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu