Kalsone: Pāreja uz eiro notiek saskaņā ar plānoto (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pāreja no latiem uz eiro līdz šim noritējusi saskaņā ar plānoto un nekādi incidenti vai negaidīti pārsteigumi nav bijuši, atzina Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.

«Valsts informācijas sistēmas pārceltas veiksmīgi, bankomāti, karšu sistēmas - viss strādā un viss notiek tā, kā iepriekš bija plānots. Arī internetbankas darbību atsāka pat ātrāk, nekā paredzēts, un kopumā pāreja uz eiro notiek pietiekami gludi, nekādi incidenti vai nepatīkami pārsteigumi nav bijuši,» sacīja Kalsone.

Viņa gan atzina, ka atsevišķām kompānijām, piemēram, «Latvija Statoil» gadījusies «aizķeršanās» ar eiro ieviešanas gaitu, tomēr uzņēmums operatīvi ticis galā ar problēmām, kuru dēļ benzīntanku atvēršana nedaudz aizkavējās.

Kā ziņots, plkst.14 Eiropas Savienības mājā plānota preses konference par Latvijas publiskā un privātā sektora pāreju uz eiro. Pasākumā piedalīsies Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu