Internetbankas atsākušas darbu pirms plānotā laika

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetbanku lietotāji šorīt var rēķināties ar to, ka vairāku kredītiestāžu internetbankas savu darbību atsākušas vēl pirms plānotā laika, informēja banku pārstāvji.

Kā norādīja «SEB bankas» pārstāve Anna Vilsone, ātrāk nekā plānots - jau no plkst.6 darbību atsākusi internetbanka, telebanka, kā arī citi e-pakalpojumi.

Kopumā pāreja uz eiro «SEB bankas» sistēmās ir noritējusi veiksmīgi - jau īsi pēc pusnakts bija pieejami «SEB bankas» bankomāti, maksājumu kartes darbojas bez traucējumiem. Savukārt visiem internetbankas lietotājiem ir pieejams Eiro finanšu pārskats, kurā apkopota latos esošo pakalpojumu vērtība eiro 2013.gada beigās.

Šodien no plkst.12 līdz 15 būs atvērtas 10 SEB bankas filiāles visā Latvijā.

«Swedbank» pārstāvis Māris Plūme savā tviterkontā ziņo, ka krietni ātrāk nekā plānots internetbankā jau var apskatīt konta bilanci un veikt maksājumus starp «Swedbank» kontiem.

Tāpat arī «Nordea bankas» internetbanka klientiem bijusi pieejama jau neilgi pēc plkst.5, ziņo bankas pārstāve Signe Lonerte. Arī «Nordea banka» bankomātos jau divas minūtes pēc pusnakts bija pieejamas pirmās eiro banknotes un iespējams veikt skaidras naudas izmaksu.

Iedzīvotāju aktivitāte gan ir zema un arī «Nordea» Kontaktu centrā saņemtais zvanu skaits neliels - mazāk par desmit zvaniem visas nakts garumā, kas uzskatāms par zemu rādītāju, atzina bankas pārstāve.

Kā ziņots, šonakt pēc Latvijas pievienošanās eirozonai bankomātu pāreja uz eiro notikusi sekmīgi un saskaņā ar plānu.

«Swedbank» naudas izmaksas bankomātos pēc to darba atsākšanas var izņemt 10, 20 un 50 eiro banknošu nominālus. Darbu atsākuši arī naudas iemaksas bankomāti, un 67 naudas iemaksas bankomātu vēl divas nedēļas pēc 1.janvāra pieņems latus. Iemaksātie lati bankas kontā konvertēsies uz eiro pēc valsts fiksētā kursa. Uz šiem bankomātiem izvietoti speciāli apzīmējumi. Informāciju par to, kuri aparāti vēl pieņem latus, var atrast bankas mājaslapā.

Arī «SEB banka» pēc veiksmīgas bankomātu tīkla pārejas uz eiro atjaunojusi gan izmaksu, gan iemaksas/izmaksas bankomātu darbību. Jau tagad no visiem «SEB bankas» bankomātiem var izņemt eiro, savukārt vēl līdz 14.janvārim iemaksas/izmaksas bankomātos ir iespējams bez maksas iemaksāt latus. Tie automātiski un pēc oficiāla kursa tiks konvertēti uz eiro. «SEB banka» arī informē, ka ir noslēgusies sistēmu konversija un ir sākti pārbaudes darbi.

Savukārt «Nordea» bankas bankomātos jau divas minūtes pēc pusnakts bija pieejamas pirmās eiro banknotes un iespējams veikt skaidras naudas izmaksu.

Veiksmīgi noritējusi arī bankas «Citadele» bankomātu pārslēgšana uz jauno valūtu, un jau aptuveni pusstundu pēc gadumijas visos «Citadeles» bankomātos iedzīvotāji varēja izņemt eiro. Pirmais «Citadeles» bankomāts pārslēdzās jau plkst.00.01 naktī. Arī amatpersonas šonakt sekmīgi svinīgā pasākumā izņēma eiro no īpaši šim mērķim sagatavota bankas «Citadele» bankomāta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu