Divas pirmās gada nedēļas Latvijā apgrozībā būs gan lati, gan eiro (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā 2014. gada pirmās divas nedēļas apgrozībā būs gan lati, gan eiro, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Bankā.

Vienlaikus centrālajā bankā atzīmēja, lai arī apgrozībā šajā laikā būs abas valūtas, atlikums gandrīz visos skaidras naudas darījumos, izņemot sabiedrisko transportu, tiks izdots eiro.

Lats pārstās būt likumīgs maksāšanas līdzeklis 2014.gada 15.janvārī.

Tāpat Latvijas Bankā norādīja, ka savukārt cenu norādīšana divās valūtās turpināsies vēl sešus mēnešus pēc eiro ieviešanas.

Latus pret eiro bez maksas un pēc oficiālā pārejas kursa līdz 2014. gada 31. martam varēs mainīt 302 reģionālajās «Latvijas Pasta» nodaļās, līdz 2014. gada 30. jūnijam – komercbankās, kā arī mūžīgi Latvijas Bankā. Lata banknotes un monētas pret eiro mainīs neierobežotā daudzumā, un šis pakalpojums būs bezmaksas.

Latvijas latus pret eiro mainīs arī visās citās eiro zonas valstīs – to nacionālās centrālās bankas bez maksas šo pakalpojumu sniegs no 2014. gada 1. janvāra līdz 28. februārim. Noteikts, ka katra persona katrā darījumā jebkurā dienā varēs apmainīt līdz 1000 eiro.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu