Latvijas Bankas prezidents: Eirozona iegūst atbildīgu partneri (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar Latvijas iestāšanos eirozonā Eiropas vienotās valūtas zona ir ieguvusi smagi strādājošu valsti un atbildīgu partneri, šonakt preses brīfingā pēc Latvijas pievienošanās eirozonai žurnālistiem sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš atzina, ka līdz ar Latvijas iestāšanos eirozonā tā savā pulkā ieguvusi smagi strādājošu valsti. Tomēr diez vai Latvijas veiksmes stāstu citas valstis var pārkopēt «viens pret viens», sacīja Rimšēvičs. Viņš atzīmēja, ka Latvija iepriekšējos trīs gadus bijusi straujāk augošā ekonomika Eiropas Savienības un prognozes liecina, ka arī nākamos trīs gadus mūsu valsts varētu uzrādīt tikpat labu izaugsmi.

Latvija ir gatava būt atbildīgs eirozonas partneris un piedalīties Eiropas debatēs, sacīja centrālās bankas prezidents.

Savukārt savā uzrunā pirmās eiro banknotes svinīgajā izņemšanas pasākumā Rimšēvičs uzsvēra, ka eiro ir daudz vairāk nekā tikai naudas maiņa, eiro Latvijai nozīmē atgriešanos Eiropā un pilntiesīgu Eiropas Savienības valsts statusu.

Ja Latvija 2008.gadā būtu bijusi eirozonā, tad Latvijai būtu gājusi secen tā smagā ekonomiskā krīze, ko mūsu valsts piedzīvoja, un Latvija nebūtu viena grūtajā brīdī, uz mūsu valsti nebrauktu starptautiskie emisāri un nevadītu valdības darbu, sacīja amatpersona.

Latvijas Bankas prezidents arī pauda uzskatu, ka Latvijai turpmāk būs vienas no skaistākajām monētām pasaulē.

Savu uzrunu Rimšēvičs noslēdza ar vārdiem «Dievs, svētī Latviju».

Kā ziņots, līdz ar 2014.gada atnākšanu Latvija kļuvusi par 18.eirozonas dalībvalsti un iekļāvusies Eiropas Savienības valstu kodolā. Pāreja no latiem uz eiro notiek saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu