Profesiju klasifikatorā jaunas profesijas; gaida priekšlikumus (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Līdz 16.augustam Labklājības ministrija (LM) aicina darba devējus sniegt priekšlikumus jaunu profesiju - arodu, amatu, specialitāšu - iekļaušanai Profesiju klasifikatorā

Lai ieteiktu jaunu profesiju, LM aicina rakstīt brīvas formas vēstuli un adresēt to LM, Skolas ielā 28, Rīgā, LV-1331. Tāpat priekšlikumus iespējams sniegt elektroniski, nosūtot tos uz e-pasta adresi «lm@lm.gov.lv».

Profesiju klasifikators ir sistematizēts profesiju saraksts, kas veidots, lai nodrošinātu starptautiskajai praksei atbilstošu darbaspēka uzskaiti un salīdzināšanu, skaidro LM, kas ir atbildīga par tā aktualizēšanu un to dara pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā divas reizes gadā.

Ministrija atgādina, ka, sākot ar 2013.gada 1.jūliju, darba devējam Valsts ieņēmumu dienestā ir jāsniedz katra darbinieka profesijas kods atbilstoši Profesiju klasifikatoram un informācija par darba ņēmēju faktiski nostrādāto stundu skaitu katrā mēnesī.

    Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu