«Lego» būvēs rūpnīcu Ķīnā, radot 2000 jaunu darbavietu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dānijas bērnu rotaļu konstruktoru ražotājs «Lego» pirmdien paziņoja, ka būvēs jaunu rūpnīcu Ķīnā, radot 2000 jaunu darbavietu, lai tādējādi izpildītu strauji augošā Āzijas tirgus prasības.

120 tūkstošu kvadrātmetru lielās rūpnīcas Dzjasjinas pilsētā apmēram 100 kilometru attālumā no Šanhajas būvniecību plānots sākt nākamā gada sākumā, paziņoja «Lego».

Meksikas pilsēta Montereja 2009.gadā kļuva par pirmo mājvietu «Lego» rūpnīcai ārpus Eiropas, bet Āzijas tirgum «Lego» rotaļlietas joprojām tiek piegādātas no Eiropas.

2012.gada pārskatā «Lego» norādīja, ka Āzija uzskatāma par «relatīvi mazu tirgu», tomēr pirmdien kompānija paziņoja, ka pēdējo gadu laikā pieprasījums Āzijas tirgū ir pieaudzis par vairāk nekā 50% gadā.

«Saskaņā ar mūsu pašreizējām gaidām par tirgus izaugsmi Āzijā rūpnīcai 2017.gadā vajadzētu spēt nodrošināt 70‒80% no visas reģionā pārdotās «Lego» produkcijas,» norādīja kompānijas vecākais viceprezidents Mikaels Maknultijs.

Viņš uzsvēra, ka jaunā rūpnīca tiks būvēta, vadīta un aprīkota ar tādām pašām tehnoloģijām un strādās pēc tiem pašiem darbinieku drošības standartiem, kā tas notiek «Lego» rūpnīcās Dānijā, Čehijā, Meksikā un Ungārijā.

«Lego» norādīja, ka rūpnīcā Ķīnā veiktās investīcijas būs simtos miljonu eiro vērtas, precīzāku summu neatklājot.

1934.gadā dibinātā kompānija «Lego» ir ģimenes uzņēmums. Tas ir trešais lielākais uzņēmums tradicionālo rotaļlietu tirgū, kurā dominē ASV kompānija «Mattel». Februārī kompānija paziņoja, ka pērn savu tirgus daļu pasaulē ir palielinājusi līdz 8,6% pretstatā 7,1% gadu iepriekš, bet uzņēmuma tīrā peļņa pērn bija par 35% lielāka nekā gadu iepriekš.

Februāra sākumā «Lego» paziņoja, ka līdz 2015.gadam uzņēmuma galvenajā ražotnē Dānijā likvidēs 380 darbavietas, jo, lai samazinātu izmaksas, uz ārvalstīm tiks pārcelta pakošanas nodaļa.

Pagājušā gadsimta 90.gadu beigās un šā gadsimta sākumā interaktīvo elektronisko un datorspēļu radītās konkurences dēļ «Lego» piedzīvoja smagu krīzi, kāda uzņēmuma vēsturē bija pirmo reizi.

Krīzes dēļ kompānija veica skarbus restrukturizācijas pasākumus, tostarp atlaida darbiniekus, slēdza ražotnes un galveno uzmanību koncentrēja uz konstruktoru klucīšu ražošanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu