«airBaltic» akcionāri grib palielināt lidsabiedrības pamatkapitālu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā lidsabiedrības «airBaltic» akcionāriem aktuāls ir jautājums par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja Satiksmes ministrijā (SM). 20.decembra akcionāru sanāksmē šo jautājumu bijis plānots izskatīt, taču tas ir atlikts.

Satiksmes ministrija arī apstiprina, ka saistībā ar pamatkapitāla palielināšanu tā saņēmusi vēstuli no iepriekšējā lidsabiedrības vadītāja un akcionāra Bertolta Flika, kurš norāda, ka viņa rīcībā ir informācija par lidsabiedrības akcionāru vēlmi palielināt pamatkapitālu 54 miljonu latu apmērā, un viņš aicina to nedarīt, jo tas samazināšot viņam pretlikumīgi atņemtās mantas vērtību. Viņš arī lūdz kopumā izbeigt prettiesiskās darbības ar «Baltijas Aviācijas sistēmas» (BAS) mantu jeb komercķīlu.

Satiksmes ministrijā uzsver, ka atbilde uz šo vēstuli tiekot gatavota.

Kā ziņots, iepriekš SM skaidroja, ka kopējā summa, kuru valsts aizdevusi lidsabiedrībai, ir 57,6 miljoni latu, un šos līdzekļus vēlāk paredzēts ieguldīt lidsabiedrībā, bet tikai pēc tam, kad būs saņemts gala saskaņojums no Eiropas Komisijas. SM detalizētāk iespējamā pamatkapitāla palielināšanas iemeslus un laiku neatklāj.

Tāpat tika ziņots, ka «airBaltic» prasība pret kompānijas bijušo vadītāju un līdzīpašnieku Fliku par 70 miljonu latu parādu piedziņu Rīgas apgabaltiesā tiks izskatīta pavasarī - 23.aprīlī. «airBaltic» prasība tiesā ir virs 20 miljoniem latu, bet no kompānijas, kurā apdrošināta Flika atbildība, tiek prasīti 50 miljoni latu.

«airBaltic» akcionāri par vēršanos pret Fliku izlēma 2012.gada 28.marta ārkārtas sapulcē. Prasība pret Fliku celta saskaņā ar Komerclikuma 172.pantu - par «airBaltic» nodarītajiem zaudējumiem.

Fliks darbu lidsabiedrībā pēc toreizējo akcionāru - Latvijas valsts un SIA «Baltijas Aviācijas sistēmas» - vienošanās pameta 2011.gada rudenī, kad kļuva skaidrs, ka lidsabiedrības zaudējumi ir sasnieguši rekordapjomus - 83,46 miljonus latu.

Patlaban «airBaltic» pamatkapitāls ir 475 615 latu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu