Latvijas eiro monētas kals Vācijā par 5,306 miljoniem eiro (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Konkursā par Latvijas eiro apgrozības monētu izgatavošanu par uzvarētāju atzīta Vācijas, Štutgartes kaltuve «Staatliche Münzen Baden-Württemberger».

Plānotā līgumcena ir 5 306 008 eiro (3 729 060 lati) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais paziņojums. Tajā norādīts, ka izraudzīts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Konkursā par Latvijas eiro apgrozības monētu izgatavošanu, iesaiņošanu un piegādi bija saņemti piecu kaltuvju pieteikumi.

Kā ziņots, Latvijas Banka septembrī izsludināja konkursu par iespējamo Latvijas eiro apgrozības monētu izgatavošanu, iesaiņošanu un piegādi, paredzot, ka iepirkuma uzvarētājam būs jāizgatavo astoņu nominālvērtību Latvijas eiro monētas: 400 miljoni monētu apgrozības kvalitātē, 30 000 katra nomināla monētu «brilliant uncirculated» kvalitātē un 5000 katra nomināla monētu «proof» kvalitātē.

Paziņojumā par konkursa izsludināšanu bija norādīts, ka paredzamā līgumcena ir 9,6 miljoni latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jau ziņots, ka pēc Latvijas pievienošanās eirozonai eiro banknotes Latvijā būs tādas pašas kā Eiropā, bet monētas reversa jeb aizmugures dizainu katra valsts var izstrādāt savu. Latvijas eiro monētās būs attēloti valsti raksturojoši simboli.

Latvija vēlas pievienoties eiro ar 2014.gadu. Latvija lēmumu par pievienošanos eirozonai pieņems nākamā gada sākumā, pieprasot Eiropas Savienībai konverģences ziņojumu.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu