Vislielākā interese par darbu Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā (105)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas darba meklētājiem vislielākā interese ir par darbu Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

No NVA klientiem, kas plāno doties darba meklējumos ārpus Latvijas un šā gada pirmajos desmit mēnešos konsultējušies pie Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkla EURES speciālistiem, 30% interesi izrādījuši par Lielbritāniju, 23% – par Vāciju, bet 11% – par Norvēģiju. Tai seko Somija (8%), Zviedrija un Nīderlande (katrā 4%).

NVA dati liecina, ka

iedzīvotāju interese par darbu ārzemēs ir dažādās nozarēs

– lauksaimniecības, izmitināšanas un ēdināšanas, būvniecības, apstrādes un veselības nozarēs.

Visvairāk interesē darbs lauksaimniecībā

Vislielākā interese – 23% gadījumu – ir par darbu lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozarēs, 15% – citu pakalpojumu nozarē, kam seko apstrādes rūpniecības nozare – 14%. Kopumā 10% klientu izrādījuši interesi par darbu būvniecības jomā, 9% – izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu jomā, bet 8% – transporta un uzglabāšanas jomā.

Jau ziņots, ka oktobra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 10,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar mēnesi iepriekš. Oktobra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 105 670 bezdarbnieku.

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu