Latvijā straujākā ekonomiskā izaugsme ES (222)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas ekonomika 2012.gada trešajā ceturksnī uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm gan ceturkšņa, gan gada salīdzinājumā, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

IKP pieaudzis par 5,3%.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pieaudzis par 5,3%.

Otra straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā trešajā ceturksnī bijusi Igaunijā - par 3,4%, bet Lietuva ierindojas trešajā vietā ar 3,3% pieaugumu.

No 20 dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, ekonomiskā izaugsme reģistrēta deviņās valstīs, desmit valstīs reģistrēts samazinājums, savukārt Lielbritānijas ekonomika gada salīdzinājumā saglabājās nemainīga.

Lielākais kritums reģistrēts Grieķijā

Lielākais kritums gada griezumā trešajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā - par 7,2%, Portugālē - par 3,4% un Itālijā - par 2,4%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ES ekonomika trešajā ceturksnī samazinājās par 0,4%, bet eirozonā reģistrēts kritums 0,6% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar otro ceturksni ES ekonomika trešajā ceturksnī pieauga par 0,1%, bet eirozona piedzīvoja lejupslīdi par 0,1%.

Arī ceturkšņa salīdzinājumā straujākā ekonomiskā izaugsme reģistrēta Latvijā un Igaunijā - par 1,7%, kā arī Lietuvā - par 1,3%.

No 19 valstīm, par kurām pieejama informācija, IKP kritums ceturkšņa laikā reģistrēts astoņās valstīs, pieaugums - desmit, bet Beļģijā IKP saglabājās nemainīgs.

Lielākais kritums ceturkšņa salīdzinājumā šā gada trešajā ceturksnī reģistrēts Nīderlandē - par 1,1%, Portugālē - par 0,8% un Kiprā - par 0,5%.

Komentāri (222)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu