Baltijas lielākā IT kompānija «Nortal», otrajā vietā - «Exigen» (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada pirmajā pusgadā Baltijas lielākā informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija bija Igaunijas IT risinājumu izstrādātājs «Nortal» (bijusī «Webmedia Group») ar kopējiem IT pakalpojumu ieņēmumiem 21,3 miljonu eiro (14,9 miljonu latu) apmērā, liecina jaunākais Lietuvas investīciju bankas «Prime Investment» pētījums.

Savukārt otrajā vietā ar ieņēmumiem 9,5 miljonu eiro (6,7 miljonu latu) apmērā ierindojās IT kompānija "Exigen Services", kas pārstāv Latviju. Trešajā vietā bija Lietuvas "Baltic Data Center" ar 7,7 miljonu eiro (5,4 miljonu latu) ieņēmumiem IT pakalpojumu sektorā.

"Tieto", kas tika atzīta par lielāko IT kompāniju pagājušajā gadā, pusgada datos neparādās. Kā skaidro "Prime Investment", tas saistīts ar ziņošanas prasībām biržās kotētiem uzņēmumiem. Līdzīga situācija ir ar vairākām citām Baltijas kompānijām.

No Latvijas kompānijām sarakstā vēl iekļauta "Lattelecom Technology" ar IT ieņēmumiem 7,4 miljonu eiro (5,2 miljonu latu) apmērā, "RIX Technologies" ar 2,6 miljonu eiro (1,8 miljonu latu) ieņēmumiem, "Tilde" ar 1,9 miljonu eiro (1,3 miljonu latu) ieņēmumiem, arī "Digital Mind" un "Nexum Insurance Technologies".

Vēl sarakstā ir tādi uzņēmumi kā "Santa Monica Networks Group", "Alna Group", "Atea", "Blue Bridge, "Baip", "New Vision Baltija", "No Magic", "Elsis Group", "Uptime", "BCS Itera", "Baltnetos komunikacijos", "Datalogistic center" un "Prototechnika".

Pēc "Pirme Investment" norādītā, aptuveni pusi Latvijas un Igaunijas kompāniju ieņēmumu veido eksporta pakalpojumi, savukārt Lietuvas uzņēmumiem to daļa pirmajā pusgadā bija vien 7%.

"Prime Investment" saraksts veidots, aprēķinot kompāniju pašu izstrādāto IT pakalpojumu un risinājumu pārdošanas apjomus, izslēdzot ieņēmumus par datortehnikas pārdošanu, programmatūras, kas nav pašu attīstīta, izplatīšanu, biroja tehnikas un citu preču pārdošanu.

Šādus pārskatus uzņēmums veido regulāri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu