«Draugiem.lv» veidos valsts oficiālo lapu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: latvia.lv

Portālā «Draugiem.lv» jau tuvākajā laikā plānots izveidot oficiālo valsts lapu, sacīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāvis Gatis Tauriņš.

Šāda ideja šodien apspriesta konferencē «Valsts pārvaldes digitālā e-Revolūcija: risinājumi jauniem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai». Darba grupa, kas šo ideju prezentēja, piedāvā izveidot oficiālo lapu populārajā portālā, kur ikvienam būtu iespēja uzdot savu jautājumu valsts pārvaldei un saņemt operatīvu atbildi.

Otra darba grupa prezentēja ideju par mobilās aplikācijas izstrādi, ar kuras palīdzību iedzīvotājiem būtu iespējams valsts pārvaldes iestādēm ziņot par kādiem likumu pārkāpumiem vai nejēdzībām. Piemēram, ja kāds pamanīs, ka kaimiņu mājā notiek nelegāla alkohola tirdzniecība, par to varēs paziņot, izmantojot mobilo aplikāciju.

E-iesniegumu platforma

Savukārt trešā darba grupa strādāja pie idejas par e-iesniegumu platformas izveidi, kurā ikviens varēs nosūtīt iesniegumu valsts iestādēm. Šāda platforma jau darbojas testa režīmā, un darba grupa izstrādāja priekšlikumus risinājuma uzlabošanai. Piemēram, saņemts priekšlikums, ka iedzīvotājiem nav jānorāda iesnieguma adresāts, jo nereti iedzīvotāji nemaz nezina, kuram adresātam konkrētais iesniegums ir jāsaņem.

Tāpat izskanēja priekšlikums tos iesniegumus, kas nav personalizēti, publiskot, tādējādi būtu iespēja apkopot visbiežāk sūtītos iesniegumus, lai ir redzams, kādas iedzīvotājiem ir aktuālās problēmas.

Tauriņš sacīja, ka šīs darba grupās izstrādātās idejas nākotnē arī tiks īstenotas.

Jauni pakalpojumi

Jau ziņots, ka šodien konferencē diskutēja un apzināja iespējamos risinājumus jauniem un efektīviem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai.

Šīs konferences mērķis bija ne tikai apzināt, bet arī izcelt veidus, kā jau pašlaik iestādes izmanto, kā arī nākotnē varēs izmantot mūsdienu tehnoloģijas, lai kļūtu pieejamākas, saprotamākas un iesaistošākas, tai skaitā izstrādājot lietotājiem ērtus un noderīgus e-pakalpojumus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu