Lietuvai pasaules izstādē «World Expo» sudrabs par radošumu (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas paviljons pasaules izstādē «World Expo 2012» Dienvidkorejā godalgots ar sudraba medaļu par radošu šā gada izstādes temata «Dzīvie okeāni un piekrastes» atspoguļojumu.

Tas ir pirmais oficiālais apbalvojums «World Expo» izstādēs, ko Lietuva saņēmusi kopš neatkarības atjaunošanas. Zelta medaļu šai apbalvojumu kategorijā šogad saņēmis Filipīnu, bet bronzas - Meksikas paviljons. Godalgas dalījusi Starptautiskā izstāžu biroja veidota astoņu neatkarīgu ekspertu komisija.

Lietuvas paviljonu trīs mēnešu laikā apmeklējuši 612 000 cilvēku. Dienvidkorejiešu interese par visu izstādi sākumā nav bijusi īpaši liela, bet pēdējo dienu laikā krasi pieaugusi - no 45 000 līdz 200 000 apmeklētājiem dienā. Lietuvas paviljona apmeklētāju skaits audzis attiecīgi no 2500 līdz 20 000 cilvēkiem dienā.

Apmeklētāju interesi Lietuvas paviljonam piesaistījuši oriģinālie eksponāti - Lietuvas Mākslas muzeja dzintara darinājumi. Ik nedēļu tur rīkoti tematiski pasākumi - Tūrisma departamenta, Klaipēdas Universitātes un Lietuvas Mākslas muzeja konferences, kā arī konference par Lietuvas gatavošanos prezidentūrai Eiropas Savienībā, dizaina un literatūras dienas, unikālas lietuviešu mākslinieku veidotas dzintara kleitas un rotu prezentācijas. Tur bijušas apskatāmas arī desmit fotoizstādes, notikuši pazīstamu lietuviešu mūziķu koncerti un rīkots nu jau tradicionālais basketbola turnīrs «ExpoBasket».

Lietuvas paviljonu ievērojis ar prestižais ASV žurnāls «EXHIBITOR Magazine», kas to novērtējis kā labāko ekspozīciju mazo paviljonu kategorijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu