«Facebook» akcijas pārdos biržā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kompānija «Facebook», kas astoņos gados kļuvusi par pasaulē lielāko sociālo tīklu, piektdien pārdos savas akcijas sākotnējā publiskā piedāvājumā (IPO) Ņujorkas biržā «Nasdaq».

«Facebook» paziņoja, ka tās akcijas ar simbolu «FB» tiks pārdotas IPO par 38 ASV dolāriem (20,9 latiem) gabalā, līdz ar to šīs kompānijas tirgus vērtība sasniegs 104 miljardus dolāru (57,2 miljardus latu).

«Facebook» tirgus vērtības ziņā kļūs par vienu no vērtīgākajām ASV firmām,

pārspējot tādus savas nozares milžus kā «Amazon» (ar tirgus vērtību 98 miljardi dolāru) un «Cisco» (89 miljardi dolāru), un vairāk nekā divkārt pārspējot autobūvnieku «Ford Motor Co.», kura tirgus vērtība ir 38 miljardi dolāru. Tā tomēr atpaliks no kompānijām «Google» un «Apple», kuru tirgus vērtība ir attiecīgi 203 miljardi un 495 miljardi dolāru.

Saskaņā ar akciju pārdošanas plānu 28 gadus vecais «Facebook» līdzdibinātājs Marks Cukerbergs paturēs 55,8% no balsstiesībām kompānijā un 18,4% no kompānijas vērtības.

Daži analītiķi lēš, ka

«Facebook» akciju cena tālākpārdošanā strauji pieaugs

līdz 44 dolāriem (24,2 latiem) gabalā. Prognozes ilgtermiņā gan ir mazāk skaidras.

Kompānija «Facebook», kuru 2004.gadā izveidoja Hārvarda universitātes studentu grupa, astoņos gados ir izaugusi no kopmītnes projekta līdz sociālajam tīklam ar 900 miljoniem lietotāju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu