Lagarda: Itālija nav lūgusi SVF palīdzību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālija nav lūgusi Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) palīdzību savas ekonomikas glābšanai, pirmdien paziņoja fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda, noraidot iepriekš izskanējušās ziņas.

"Šobrīd mēs neesam no Itālijas saņēmuši nekādu lūgumu, un arī sarunas nedz ar Itāliju, nedz Spāniju šobrīd nenotiek," apliecināja augstā amatpersona.

Itāļu laikraksts "La Stampa" svētdien ziņoja, ka SVF Itālijai varētu piešķirt aizdevumu līdz pat 600 miljardu eiro (421,6 miljardu latu) apmērā, ja parādu krīze valstī pasliktinātos.

Laikraksts vēstīja, ka šis aizdevums Itālijas valdībai nodrošinātu 12 līdz 18 mēnešus ilgu laika posmu budžeta izdevumu samazināšanas un izaugsmi veicinošu reformu ieviešanai, "atbrīvojot no vajadzības refinansēt parādu."

SVF aizdevumam garantētu 4% vai 5% likmi, kas ir daudz mazāk, nekā aizņemoties komerciālajos tirgos.

Itālijai nākamgad nepieciešams refinansēt aptuveni 400 miljardu eiro (281,1 miljarda latu) vērtas parādsaistības.

Itālijas ekonomikas gausā izaugsme un 1,9 triljonu eiro (1,3 triljonu latu) lielās parādsaistības veicinājušas investoru bažas, ka Itālija varētu kļūt par nākamo Eiropas parādsaistību krīzes upuri, lai arī tās budžeta deficīts ir salīdzinoši mazs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu