Simtiem ģimeņu Rīgā šoziem draud salšana dzīvokļos (124)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Bezizejas situācijā nonākušas simtiem ģimeņu Rīgā. Kopumā 32 namu iedzīvotājiem šoziem draudot palikšana bez siltuma dzīvokļos nenomaksātu apkures parādu dēļ. Parādu summa „Rīgas siltumam” pārsniedzot vairāk nekā 100 000 latu, kuru laikus nenomaksājot aukstos mājokļos būs jādzīvo arī godprātīgiem maksātājiem, tā pirmdien vēsta LNT ziņas.

Drēgnajā rudens laikā, kad gaisa temperatūra turas tikai dažus grādus virs nulles, Rīgā simtiem ģimeņu savos mājokļos spiestas klabināt zobus aiz aukstuma – gan tās, kuras samaksājušas visus rēķinus par apkuri aizvadītajā sezonā, gan parādā esošās.

Iedzīvotāji parādā par siltumu

Arī kādā namā Dammes ielā, Imantā, iedzīvotāji turpina salt, kamēr lielākajai daļai rīdzinieku apkure mājokļos jau pieslēgta. Šā nama apsaimniekotājs ir „Māju serviss KSA”. Tajā LNT ziņām skaidro, ka siltums mājai netiekot pieslēgts viena vienīga iemesla dēļ – iedzīvotāji esot parādā par piegādāto siltumu.

„Kamēr nav samaksāts pagājušā gada pilns apkures rēķins, tikmēr apkure nebūs pieslēgta,” apstiprina „Māju serviss KSA” klientu apkalpošanas daļas vadītājs Māris Antošuks. Privātie apsaimniekotāji aicinājuši salstošos iedzīvotājus pagaidīt, sacīdami, ka Rīgas pašvaldība nomaksās parādus un tad siltums tikšot pieslēgts.

RD nepalīdzēs privātajiem apsaimniekotājiem

Antošuks LNT ziņām atzīst: „Esam iesnieguši sarakstu ar 32 namiem Rīgas domei ar lūgumu palīdzēt šiem namiem. Esam neziņā tāpat kā iedzīvotāji, jo gaidām, kāds būs lēmums.”

Tikmēr Rīgas domē (RD) šādus apsaimniekotāja apgalvojumus un rīcību uzskata par cilvēku mānīšanu. Pašvaldība esot apņēmusies palīdzēt vien pašvaldības namu apsaimniekotājiem, nevis privātiem, kā to iecerējis „Māju serviss KSA”.

RD pārstāvis Uģis Vidauskis LNT ziņām apgalvo: „Šajā gadījumā tā ir ļoti nekorekta namu apsaimniekotāju rīcība pret saviem klientiem. Mēs runājām tikai par pašvaldību namu pārvaldēm, kurām pašvaldība palīdzēs īslaicīgi veikt šos aizņēmumus, lai varētu norēķināties ar „Rīgas siltumu”.”

Namu apsaimniekotājs „Māju serviss KSA” norādījis, ka jau pirms pagājušās apkures sezonas, lai varētu pieslēgt apkuri saviem apsaimniekotajiem namiem, tas esot „Rīgas siltumam” samaksājis 100 000 latu no paša uzņēmuma rezervēm.

Apsaimniekotājs vairs nemaksās no savas kabatas

Uzņēmuma pārvaldībā esošo namu parādnieki toreiz solījušies norēķināties par apkuri gada laikā, taču - tas neesot noticis. „Tas parāds ir saglabājies uz vietas un pat pieaudzis. Latvijā situācija ar maksātspēju ir bēdīga, tāpēc situācija ir atkārtojusies arī šogad,” secina Antošuks.

„Māju serviss KSA” Rīgā apsaimnieko 32 namus. Šobrīd uzņēmums kopumā „Rīgas siltumam” esot parādā vairāk nekā 100 000 latu. Apsaimniekotājs no saviem līdzekļiem vairs apkures parādus nesponsorēs. Kamēr iedzīvotāji parādus nenomaksās, tikmēr arī siltums pieslēgts netikšot. Tādēļ salt būšot spiesti arī tie iedzīvotāji, kas laikus samaksājuši par apkuri.

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu