Ievērojami kritušies azartspēļu nozares ieņēmumi (46)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Azartspēļu nozares uzņēmumu rezultāti šā gada pirmajā ceturksnī ir sliktāki nekā gaidīts, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Latvijas Spēļu biznesa asociācijas padomnieks Arnis Marcinkēvičs, norādot, ka izklaides industrija ir vislabākais Latvijas ekonomiskās situācijas spogulis.

"Jāturpina uz tās pašas skumjās nots, jo azartspēļu nozares uzņēmumu šā gada pirmā ceturkšņa rezultāti ir kritiski un pat vēl sliktāki, nekā mēs gaidījām," norāda Marcinkēvičs.

Viņš stāsta, ka 2009.gada ceturtajā ceturksnī piedzīvotais nelielais apgrozījuma pieaugums viesa "vārgu optimisma stariņu", ka situācija nozarē varētu uzlaboties. Diemžēl šā gada pirmais ceturksnis parāda, ka situācija vēl ne tuvu nav tāda, lai kļūtu labāk.

"Mēs pieņemam, ka gada pirmie mēneši parasti ir nedaudz sliktāki nekā tālākais posms, taču tas nepārprotami liecina, ka Latvijas ekonomika joprojām ir ļoti smagā stāvoklī, jo izklaides industrija ir vislabākais spogulis tam, kāda ir reālā situācija ekonomikā," uzskata Marcinkēvičs.

"Izmaksas turpina augt un nodokļi ir tikpat lieli kā bija, savukārt ieņēmumi ir krietni mazāki. Uzņēmumi, kam šajā periodā izdevies strādāt ar peļņu, piemēram, "Olympic Casino", acīmredzot veiksmīgi realizējuši reorganizāciju, kas ļauj samazināt izmaksas un ietaupīt līdzekļus. Uzņēmumiem jāturpina meklēt veidi, kā optimizēt izmaksas un reorganizēt savu darbību, lai stabilizētos," atzīmē Latvijas Spēļu biznesa asociācijas padomnieks.

"Pagājušā gada beigās izteicām prognozi, ka uz šā gada beigām situācija nozarē varētu stabilizēties, taču pēc pirmā ceturkšņa rezultātiem prognozes vairs nav tik optimistiskas. Lai arī tiek runāts, ka valsts ekonomika gada beigās sāks nedaudz atdzīvoties, acīmredzot izklaides industrija būs pati pēdējā, kas atkopsies," atzīmē Marcinkēvičs, izsakot cerību, ka šā gada nākamajos ceturkšņos nozares uzņēmumu apgrozījuma kritums nebūs tik liels.

Uzņēmējiem ir arī bažas, vai tuvojošās Saeimas vēlēšanas nerādīs nestabilitāti. "Diemžēl politiskie procesi mēdz radīt nestabilitāti, ceram uz politiķu godaprātu un to, ka azartspēļu nozare netiks izmantota lētam populismam," akcentē Marcinkēvičs.

Vēl viena problēma, kas pastāv nozarē, ir nevienlīdzīgā konkurence ar ārvalstu nelegālajiem interneta azartspēļu organizatoriem, kas darbojas Latvijas teritorijā. "Tie ir nelegāli uzņēmumi, kas nemaksā nodokļus, bet kuru pakalpojumus izmanto Latvijas pilsoņi. Faktiski tā ir problēma visā pasaulē, un Eiropā arvien vairāk tiek meklēti risinājumi, kā sakārtot šo jomu," atzīst Marcinkēvičs.

Kā ziņots, šā gada pirmajā ceturksnī kopējais nozares uzņēmumu apgrozījums sasniedzis 20,98 miljonus latu, kas ir par 7,766 miljoniem latu jeb 27% mazāk nekā pagājušā gada sākumā. Pēc kapitālsabiedrību operatīvajām ziņām, kopējie nozares paredzamie zaudējumi pēc 1.ceturkšņa rezultātiem ir 1,362 miljoni latu, tomēr ar peļņu šajā ceturksnī strādājušas piecas kapitālsabiedrības.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu