Lems par dzīvojamā kompleksa būvniecību rūpnīcas "Aurora" vietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas dome lems, vai akceptēt SIA "Mazā Nometņu 16" ierosināto daudzstāvu dzīvojamo apbūvi rūpnīcas "Aurora" vietā.

Kā deputātus iepriekš informēja Rīgas Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Andis Cinis, publiskās apspriešanas rezultāti apliecināja, ka iedzīvotājiem nav motivētu iebildumu pret būvniecības ieceri un projektu var attīstīt tālāk.

Saskaņā ar Rīgas attīstības plānu 1995.-2005.gadam zemesgabali Mazajā Nometņu ielā 16 atrodas ražošanas teritorijā, savukārt saskaņā ar Rīgas attīstības plāna 2006.-2018.gadam projektu tie atrodas jauktas apbūves teritorijā, kur zemes primārā izmantošana ir daudzstāvu daudzdzīvokļu namu un darījumu iestāžu būvniecība.

Projekts, kuru izstrādāja arhitektu birojs "Sīlis, Zābers un Kļava", piedāvā novecojušās ražotnes vietā veidot dzīvojamo apbūvi un labiekārtot pieguļošo Māras dīķa krasta zonu, atdodot Pārdaugavas iedzīvotājiem kādreizējo ainavisko vidi dīķa krastos.

Dzīvojamā kvartāla projekts, kas tuvāko divu gadu laikā parādīsies tagadējās rūpnīcas "Aurora" vietā, ir iecerēts kā trīs līdz piecu stāvu dzīvojamo ēku komplekss zaļā vidē, ko veidos stādījumi un labiekārtojums.

Projekts paredz saglabāt un atjaunot veco rūpnīcas skursteni un vēsturisko ķieģeļu mūra sienu Liepājas un Mazās Nometņu ielas stūrī.

Ņemot vērā Pārdaugavas un Māras dīķa vēsturisko vidi, kas vienmēr bijusi iemīļota rīdzinieku atpūtas un pastaigu vieta, projekta autori piedāvā arī projektam pieguļošās apkārtnes labiekārtojuma projektus, paredzot pastaigu celiņus, parka apgaismojumu un soliņus.

Dzīvojamo ēku kvartāla apbūves projektu iecerēts realizēt 3,8 hektārus lielā teritorijā.

Projekta attīstītāji ir SIA "''Mazā Nometņu 16", kuras akcionāri ir viena no lielākajām Lietuvas būvniecības kompānijām "RANGA IV", un investīciju kompānija " Hermes Capital".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu