Bijušās rūpnīcas "Aurora" vietā plāno uzbūvēt 151 dzīvokli (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz nākamā gada beigām mazstāvu dzīvojamo māju kompleksa būvniecības gaitā Māras dīķa krastā, bijušās rūpnīcas "Aurora" teritorijā, iecerēts uzbūvēt 151 dzīvokli, pastāstīja SIA "Coral Group" vadītāja Milāna Skumbiņa. Projektu veidos trīs līdz sešus stāvus augstas ēkas, kurās būs dzīvokļi ar platību no 60 līdz 180 kvadrātmetriem.

Projekts tiks realizēts trīs kārtās. Pirmajā kārtā paredzēts uzbūvēt 151 dzīvokli, bet kopumā šā kompleksa slēgtajā teritorijā iecerēts izbūvēt 384 dažādām gaumēm atbilstošus dzīvokļus - sākot no kompaktiem plānojumiem līdz plašiem mājokļiem ar terasēm.

Pusgada laikā, kopš sākta Māras dīķa krastā projektētā mazstāvu dzīvojamo māju kompleksa "Aurora Park Residence" būvniecība un pārdošana, ir uzcelti pirmās projekta kārtas ēku sākotnējie stāvi.

Pārdaugavā, Mazajā Nometņu ielā 16, patlaban top 9. mājas otrais stāvs, savukārt 7. mājai tiek liktas trešā stāva starpsienas.

Ēku pirmajos stāvos dzīvokļi būs veidoti kā nelielas mājas ar dārziem un terasēm. Arī ēku augšējiem stāviem paredzētas lielas terases un logi.

Māju fasādes veidos cinks, akmens, apmetums un stikls, kas vienlaikus apvienos seno ar moderno. Pašas mājas tiks būvētas kā vienota dzelzsbetona konstrukcija.

Dzīvojamās mājas būs aprīkotas ar liftu no pagrabstāva, kur atradīsies autostāvvieta. Par iedzīvotāju drošību gādās teritorijas apsardze un videonovērošana. Bērnu laukumos uzstādīs videokameras, lai bērni varētu rotaļāties vecāku acu priekšā.

Kā ziņots, Rīgas dome 2006.gada 21.februārī akceptēja SIA "Mazā Nometņu 16" daudzstāvu dzīvojamo apbūvi rūpnīcas "Aurora" vietā.

Publiskās apspriešanas rezultāti apliecināja, ka iedzīvotājiem nav motivētu iebildumu pret būvniecību un projektu var attīstīt.

Saskaņā ar Rīgas attīstības plānu 1995.-2005. gadam zemesgabali Mazajā Nometņu ielā 16 atradās ražošanas teritorijā, bet saskaņā ar Rīgas attīstības plāna 2006.-2018.gadam projektu tie atrodas jauktas apbūves teritorijā, kur zemi primāri var izmantot daudzstāvu daudzdzīvokļu namu un darījumu iestāžu būvniecībai.

Projekts, kuru izstrādāja arhitektu birojs "Sīlis, Zābers un Kļava", piedāvāja novecojušās ražotnes vietā veidot dzīvojamo apbūvi, sakārtot Māras dīķa krasta zonu un atdot Pārdaugavas iedzīvotājiem kādreizējo ainavisko vidi dīķa krastos.

Projekts paredz saglabāt un atjaunot veco rūpnīcas skursteni un vēsturisko ķieģeļu mūra sienu Liepājas un Mazās Nometņu ielas stūrī.

Ņemot vērā Pārdaugavas un Māras dīķa vēsturisko vidi, kas vienmēr bijusi iemīļota rīdzinieku atpūtas un pastaigu vieta, projekta autori piedāvā iekārtot apkārtni - ierīkot pastaigu celiņus, soliņus un apgaismojumu.

Dzīvojamo ēku kvartāla apbūves projektu iecerēts realizēt 3,8 hektārus lielā teritorijā.

Projekta attīstītāja ir SIA "''Mazā Nometņu 16", kuras akcionāre ir viena no lielākajām Lietuvas būvniecības kompānijām "Ranga IV", un investīciju kompānija " Hermes Capital".

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu