"airBaltic" no novembra palielina biļešu cenas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā aviokompānija "air Baltic" no 1.novembra palielinās aviobiļešu cenas vidēji par 5% daudzkārtējā apdrošināšanas izmaksu pieauguma dēļ, informēja aviosabiedrības sabiedrisko attiecību pārstāve Vija Dzērve.

Viņa norādīja, ka pēc traģiskajiem notikumiem Amerikas Savienotajās Valstīs 11.septembrī starptautiskā civilā aviācija ir nonākusi kritiskā situācijā. Apdrošināšanas kompānijas ir samazinājušas apdrošinājuma summas apjomu, kas sedz terorisma, lidmašīnu nolaupīšanas un saistīto risku gadījumu iestāšanās dēļ trešajām personām nodarītos zaudējumus. Maksimālais apdrošinātāju atbildības limits tika noteikts 50 miljonu ASV dolāru apjomā, skaidroja Dzērve, norādot, ka šī summa nebija pietiekama, jo lidmašīnu līzinga un citu līgumu noteikumi prasīja lielāku apdrošināšanas segumu. Tādēļ "airBaltic" bija jāiegūst pieprasītais apdrošināšanas segums. 2.oktobrī "airBaltic" informēja sadarbības partnerus, ka tā ir ieguvusi papildu apdrošināšanas segumu un var netraucēti turpināt darbību. Dzērve norādīja, ka vairākas Eiropas aviosabiedrības jau ir paaugstinājušas aviobiļešu cenas, lai nosegtu palielināto apdrošināšanas maksu. Pagājušajā nedēļā aviobiļešu cenas par 3-5% palielināja arī Lietuvas un Igaunijas nacionālās aviosabiedrības "Lietuvos Aviolinijos" un "Estonian Air". Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" līdz šim ir darbojusies bez izmaiņām. Aviosabiedrības pasažieru skaits septembrī ir pieaudzis par 16%, salīdzinot ar 2000.gada septembri. "airBaltic", kuras lielākie īpašnieki ir Latvijas valsts un skandināvu aviokompānija SAS, nodrošina tiešos lidojumus uz Kopenhāgenu, Stokholmu, Helsinkiem, Frankfurti, Kijevu, Viļņu, Tallinu un Budapeštu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu