"airBaltic" izvērtē aviobiļešu cenu paaugstināšanu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā daudzkārtējo apdrošināšanas izmaksu pieaugumu, Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" šobrīd izvērtē aviobiļešu cenu palielināšanas iespējas no 3-5%.

BNS par to informēja aviosabiedrības sabiedrisko attiecību pārstāve Vija Dzērve, norādot, ka vairākas Eiropas aviosabiedrības jau ir paaugstinājušas aviobiļešu cenas. Viņa informēja, ka līdz šim rezervēto biļešu skaits norāda, ka "airBaltic" pasažieru skaits turpinās pieaugt arī turpmākajos šā gada mēnešos, salīdzinot ar pērno gadu, tādēļ kompānija neplāno samazināt lidojumu vai veicamo maršrutu skaitu. "Mēs uzmanīgi sekojam pašreizējai situācijai aviācijas industrijā, kas šobrīd nonākusi nopietnu pārbaudījumu priekšā. Līdz šim "airBaltic" darbojās saskaņā ar grafiku, un ir patīkami, ka pasažieru skaita ziņā septembrī esam sasnieguši mērķi. Tomēr mēs esam gatavi un plānojam iespējamo darbību gadījumam, ja aviolidojumu pieprasījums nākotnē samazinātos," norāda "aitBaltic" prezidents Jenss Helmo larsens. "airBaltic" atgādina, ka pēc terora aktiem ASV apdrošināšanas kompānijas aviosabiedrībām samazināja apdrošināšanas summas apjomu, kas sedz terorisma, lidmašīnu nolaupīšanas un saistīto risku gadījumu iestāšanās dēļ trešajām personām nodarītos zaudējumus. Apdrošināšanas kompānijas savu apdrošināšanas summu minētajos gadījumos samazināja līdz 50 miljoniem ASV dolāru, kas bija nepietiekami, jo lidmašīnu līzinga un citu līgumu noteikumi prasīja lielāku apdrošināšanas segumu. "airBaltic" bija jāiegūs pieprasītais apdrošināšanas segums līdz 2.oktobrim, ko kompānija arī izdarīja un tādējādi var netraucēti turpināt darbību. "airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus uz Kopenhāgenu, Stokholmu, Helsinkiem, Frankfurti, Kijevu, Viļņu, Tallinu un Budapeštu. Jau vēstīts, ka Igaunijas aviokompānija "Estonian Air" no 2.oktobra jau ir paaugstinājusi aviobiļešu cenas par 3-5%, kā iemeslu minot apdrošināšanas izmaksu pieaugumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu