Skandināvijas SAS vēlas palielināt ietekmi Baltijas aviosabiedrībās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandināvijas aviosabiedrība SAS vēlas iegādāties Igaunijas un Lietuvas aviosabiedrības, kā arī palielināt savu daļu Latvijas aviokompānijā.

Dānijas laikraksts "Borsen" raksta, ka SAS plāno izpirkt "Maersk" daļu Igaunijas aviosabiedrībā "Estonian Air", piedalīties Lietuvas lidsabiedrības "Lietuvos Avialinijos" privatizācijā, kā arī palielināt līdzdalību Latvijas kompānijā "airBaltic". Laikraksts atzīmē, ka aviosabiedrību iegāde Baltijā ir daļa no lielas programmas, kuras gaitā SAS plāno par savu tirgu padarīt visu Baltijas jūras piekrasti. SAS galvenajā birojā atzīst, ka bez tā aviokompānija nevarēs patstāvīgi darboties Eiropas tirgū, kurā notiek konsolidācija. Šobrīd SAS pieder nedaudz vairāk par 34% "airBaltic" akciju. SAS plāno šo daļu palielināt par 13%, iegādājoties aviosabiedrības akcijas no diviem līdzšinējiem akcionāriem, - līdz vairāk nekā 47%. Vairāk nekā 52% "airBaltic" akciju pieder Latvijas valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu